www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 05 Kolovoz 2020
 
 
BRANITELJI BRANE OBITELJ
Srijeda, 22 Svibanj 2013
PRIOPENJE ZUV HGP i SP POLICIJE

From: Robert aranDate: May 20, 2013 4:16:11 PM PDTSubject: PRIOPENJE ZUV HGP i SP POLICIJE
Predmet:  Priopenje Zbora udruga gardijskih brigada i Udruge specijalne policije

Podupiremo inicijativu da se u Ustav RH unese odredba o braku kao zajednici muškarca i ene

U Domovinskom ratu borili smo se ne samo za ouvanje suverenosti i teritorijalne cjelovitosti Hrvatske nego i za zaštitu ljudskih vrijednosti na naelima demokracije. Borili smo se za zaštitu hrvatskih i katolikih vrijednosti naših obitelji. Kao i tada, tako i danas zajedniki ispred braniteljskih i stradalnikih udruga proisteklih iz Domovinskog rata dajemo potpunu podršku zaštiti neposredne demokracije, politikim pravima i slobodama graana. Dajemo podršku graanskoj inicijativi „U ime obitelji“ jer je legitimno pruiti priliku graanima da se neposredno izjasne o bitnim pitanjima za hrvatsko društvo.

Podravamo inicijativu da se u Ustav RH unese odredba o braku kao zajednici muškarca i ene i tako dodatno osnae tradicionalne vrijednosti braka kao osnova hrvatskog društva. Isto tako dajemo podršku svim legitimnim i legalnim oblicima izraavanja stavova i svjetonazora hrvatskih graana koji se ne moraju nuno preklapati s našima, tako oekujemo i od drugih da poštuju politike slobode i prava svih pojedinaca i grupa u našem društvu.

Oštro osuujemo svaki napad od strane zlonamjernika na volontere graanske inicijative „U ime obitelji“. Osuujemo pokušaje sabotiranja akcije paljenjem štandova, kraom i uništavanjem knjiga s prikupljenim potpisima, te vrijeanje i vulgarno ponašanje sa svrhom provokacije volontera. Ti volonteri su naša djeca, naše ene, majke, oevi, prijatelji i sugraana te napad na njih smatramo napadom na nas same. Pozivamo na suzdravanje od nasilja i provokacija kao što dajemo potporu volonterima da sve to izdre s dostojanstvom, a redarstvene vlasti pozivamo da pojaaju zaštitu lokacija prikupljanja potpisao kao i da procesuiraju sve kršitelje javnog reda i mira. 

Vandalizam i nasrtaji na volontere akcije najbolje govore o onima koji se preesto medijski predstavljaju kao glavni zagovornici i promicatelji ljudskih prava i sloboda. Ujedno osuujemo svaki pokušaj medijske manipulacije da se iza inicijative kriju politike stranke i uski politiki interesi jer se akcija provodi bez stranakog predznaka, a sve politike opcije u Hrvatskoj pozvane su izjasniti se o pitanju ustavne zaštite braka kao zajednice muškarca i ene ukoliko to ele, jer samo takvom zajednicom osiguravamo budunost novim naraštajima.

Posebno upozoravamo demokratski izabrane predstavnike Hrvatskih vlasti kao i nadlene dravne institucije da osiguraju provoenje i poštivanje ustava i zakona RH koje je donio Hrvatski Sabor i podsjeamo da: l.62. ustava RH drava štiti materinstvo, l.63. ustava RH roditelji su duni odgajati, uzdravati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu samostalno odluiti o odgoju djece.

Brak i pravni odnosi u braku ureuju se zakonom, a po zakonu brak sklapaju nevjesta i enik (l. 16. obiteljskog zakona)

USP iz DR predsjednik Josip Klemm
ZUV HGP predsjednik Ilija Vuemilovi
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!