www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 05 Kolovoz 2020
 
 
PROSVJED POTPORE HAKOJ 'ESTORCI' I HERCEG BOSNI U PONEDJELJAK U ZAGREBU
Nedjelja, 02 Lipanj 2013

Preporuujemo link:
https://www.youtube.com/watch?v=IoxMwcz4S_I&feature=player_embedded

Studentske i zaviajne udruge bosanskohercegovakih Hrvata, razoarane neoekivanom Haškom presudom u predmetu "Prli i ostali", kojom se Republika Hrvatska imenuje jednim od sudionika u meunarodnom ratnom sukobu u BiH, najavile su skup potpore nepravomono osuenim elnicima Herceg Bosne.

Preko facebook stranice "Podrška haškoj šestorki Herceg Bosne" organizatori pozivaju sve hrvatske domoljube da im se prikljue u mirnom javnom okupljanju na Trgu sv. Marka u Zagrebu u ponedjeljak, 3. lipnja u 17 sati, na kojem e bit  upuene prigodne poruke:

Podršku nepravedno optuenoj šestorci i njihovim obiteljima zbog prije svega nehumanog dugotrajnog postupka.

Podršku Herceg-Bosni kao legitimnoj i legalnoj zajednici koja je djelovala u okviru BiH i za obranu BiH.

Osudu svih pojedinanih zloina koje su poduzimali pripadnici HVO-a, ali i ukazivanje na oiti nerazmjer s onima koje je sustavno inila ABiH.

Kritiku svim dosadašnjim vladama RH zbog pasivnosti u postupku i financijskih prevara na raun Slobodana Praljka i Brune Stojia te imperativni poziv sadašnjoj da se ukljui u albenom postupku jer o tome ovisi i ugled RH. Kritika i hrvatskim politiarima u BiH zbog pasivnosti.

Poruku svima na strpljenje i dostojanstveno išekivanje oslobaajue pravomone presude.

Javno okupljanje završit emo recitacijama i citatima, a obratit e se i neke javne osobe koje su bile aktivni sudionici tadašnjih zbivanja, priopili su organizatori.


Organizatori najavljuju okupljanje na Trgu bana Jelaia
od 16:30 do 17 sati,
nakon ega povorka ide na Trg svetog Marka.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!