www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 05 Kolovoz 2020
 
 
POZIV NA ESTI HRVATSKI RTVOSLOVNI KONGRES
Srijeda, 12 Lipanj 2013
U Zagrebu se u Muzeju Mimara u petak 14. lipnja 2013.g. u 16 sati otvara Šesti hrvatski rtvoslovni kongres pod naslovom VRIJEME RTVE.

Kongres e se u subotu i nedjelju preseliti u Sisak s komemoracijom svim rtvama palim za Hrvatsku u mjestu masovnog srpskog zloinima u Bainu, gdje su u jesen 1991. etnici ubili 78 civila. Pokrovitelj kongresa je mons. Vlado Koši, sisaki biskup. Prijavljeno je 76 referata iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i još nekih zemalja. Na otvaranju kongresa govoriti e gospoa Vera Vali Beli, pjesnikinja iz Vancouvera i izrei e svoju antologijsku pjesmu Pred jamom u svibnju 1945. Govoriti e i Ivan Ott, iz Njemake, preivjeli s Bleiburga i Krinog puta. Referat e podnijeti i fra Miljenko Stoji, postulator širokobrijeških rtava. Ivan Joh Prcela, SAD podnosi referat: 70 obljetnica pokolja mojih košuana. Kongres e pozdraviti i predstavnici Parlamenta Koruške.

Oekuje se donošenje zakljuaka u kojima e se traiti zaštitu istine o Domovinskom ratu, osuuje se politizacija Haaškog suda u presudi šestorici Hrvata iz BiH, osuditi e se pokušaj uvoenja irilice u Vukovar,  neprimjereno uvoenje spolnog odgoja u školske programe i zabraniti hrvatskim aktulnim vlastima da povuku tubu za genocid protiv Srbije prem Meunarodnim sudom pravde u Haagu.

Dr Zvonimir Šeparovi
predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!