www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > In memoriam > In memoriam > ZVONKO BUI - SIMBOL MUKE I PATNJE U HRVATSKOJ EMIGRACIJI
Subota, 11 Srpanj 2020
 
 
ZVONKO BUI - SIMBOL MUKE I PATNJE U HRVATSKOJ EMIGRACIJI
Ponedjeljak, 02 Rujan 2013
ZVONKO BUŠI PRIDRUILO SE PLEJADI HRVATSKIH VITEZOVA, RATNIKA I DOMOLJUBA DO VJENOSTI

Dok je bio iv Zvonko je bio simbol muke i patnje u hrvatskoj emigraciji, ali oito nije bio prihvaen u Hrvatskoj, jer ono zašto se je borio u suprotnosti je s onim s ime se susreo u (ne)slobodnoj i (ne)demokratskoj RH. Hrvatski se narod hrani s malodušnošu, malonacionalnošu, malokatolianstvom, maloljudstvom i nimalo volje za rtvu, a najbolji naputak je sebinosti. Prije dva desetljea Hrvati su bili uzor herojstva u svijetu, a danas ih se moe samo prepoznati na nogometnim utakmicama hrvatske reprezentacije.! U Hrvatskoj je domoljublje prihvatljivo, ali nacionalizam je rak-rana, ili kako jedan umišljeni novinar napisa: 'tinjajui arište mrnje''. No, Zvonko je imao drugaije tumaenje, jer je upravo zbog manifestiranje hrvatskog nacionalizma dobio drakonsku zatvorsku kaznu. Kada se ovjek odui da oduzme ivot sam sebi, onda je to krajnje ishodište koje je mogue uiniti u tom sudbonosnom vremenu, a ako to ljudi ine još pri punoj svijesti, kao što je Zvonko bio, jer je ostavio dva pisma; jedno svojoj obitelji i drugo hrvatskom narodu, onda je to bezizlaznost - odluka u oaju. 

Na alost, nije Zvonko jedini koji je sebi oduzeo ivot, naime ima više od 2000 hrvatskih branitelja koji takoer nisu mogli više ivjeti u Platonovoj peini (kako je Zvonko Buši nazvao Republiku Hrvatsku), pa su svojim ivotom ukazali i posvjedoili na zlodjela koja su ih natjerala na najdrastiniju smrt. Koliko god nije prihvaeno samoubojstvo s ljudskog i Bojeg gledišta, kao odgovor na bilo kakvu ivotnu prisilu, suosjean s onima koji su se odluili na takvo okonanje ivota, jer su vjerojatno došli do prepreka koja su više i jaa od njihove ljudske izdrljivosti. Moda e smrt Zvonke Bušia probuditi i pobuditi duše hrvatskog naroda, moda više nego što su to bile njegove rijei i djela, pa e u znak rtve koju je doprinio za Hrvatsku, biti ponukani da se trgnu iz umalosti, oslobode od sebinosti i organiziraju hrvatsko zajedništvo, koje e pobijediti vladajuu crveno-crnu kliku i sve neprijatelje hrvatskog naroda. Aleluja! Moda se u Hrvatskoj nee podii spomenik pokojnom Zvonki Bušiu, ali to nije ni bitno, jer on je za vrijeme svog ivota podigao spomenik sam sebi, kojeg nee moi srušiti zlobnici, antihrvatski i antikatoliki neprijatelji, jer je uvršen u srcima i dušama hrvatskih dravotvornih rodoljuba.

 S bolom u duši uruujem suut ucviljenoj supruzi Julienni - sestri Zdravki, oalošenoj obitelji i svim Hrvatima u obje domovine, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i u svijetu, koji suosjeaju tuni svršetak munog ivota pokojnog Zvonke Bušia. Pomolimo se Isusu Kristu za njegovu dušu da po Isusovom milosru doe u Kraljevstvo nebesko. Muenie, neka ti bude laka hrvatska gruda za koju si ivio i u kojoj si preminuo!
 

Nikola Debeli, lan predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!