www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Ponedjeljak, 08 Oujak 2021
 
 
BRZO PRAVOSUE 'PRORADILO'!
Nedjelja, 03 Studeni 2013
ANTI)HRVATSKO PRAVOSUE 'PRORADILO': ZA VUKOVARSKU ETVORKU ZATRAENE KAZNE I DO GODINU I OSAM MJESECI ZATVORA!

Dok Vukovarom i Hrvatskom slobodno šetaju krvnici iz Borova Sela koji su ubijali, klali i masakrirali hrvatske redarstvenike u svibnju 1991. godine, dok jednom krvniku iz Borova Sela stoji spomenik u Borovu Selu, dok Vukovarom slobodno šetaju zloinci koji su ubili i grad i ljude u njemu, dok Vukovarom slobodno šetaju silovatelji i u lice se smiju svojim rtvama, dok Vukovarom šetaju "etniki pjevai" o mesu, salati i klanju Hrvata, podizanje jedne ovakve optunice izaziva sumnju u politiko upravljanje tijelima kaznenog progona i govori nam o razini na koju je palo hrvatsko pravosue

Dnevno.hr je u posjedu optunice koja je dignuta protiv vukovarske etvorke iz koje se vidi kakvom je nevjerojatnom brzinom dotakla "ruka pravde" Igor Smolia, Envera Arnautovia, Ivicu Stania i Zvonimira Kološnjaja iz Vukovara. Njima su dostavljene optunice jer su "prouzrokovali štetu Republici Hrvatskoj uništavanjem dviju dvojezinih ploa, ugroavali javni red i mir, te dijelom doveli u ivotnu opasnost ili tijelo druge osobe".

Dravno tuilaštvo zatrailo je za Envera Arnautovia jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora, za Igora Smolia godinu i osam mjeseci, za Ivicu Stania godinu i osam mjeseci te za Zvonimira Kološnjaja godinu i pet mjeseci!

Nevjerica stie sa svih strana, reagiraju razne stranke, udruge a i sam Stoer za obranu Vukovara:

- Naravno da je ovo ekspresan in, u posljednje vrijeme "udara" se na nas sa svih strana – kau iz Stoera.

O svemu ovome oglasio se i predsjednik HSP-a, Danijel Srb:

- Kada bi hrvatska tijela kaznenog progona bila tako brza i uinkovita kao što su bila u sluaju etvorice vukovarskih branitelja Igora Smolia, Envera Arnautovia, Ivicu Staniia i Zvonimira Kološnjaja Republika Hrvatska bi se mogla pohvaliti najuinkovitijim pravosuem na svijetu. Svi znamo da nije tako i da mnogi na pravdu ekaju više od dva desetljea. Protiv etvorice Vukovaraca podignute su optunice za neke skinute ploe na nekom udnom pismu. Izgleda da tijela kaznenog progona kreu od kraja umjesto od poetka. Pokušavaju zamijeniti posljedice i uzrok. Pokušavaju optuiti "uzrok" umjesto posljedice. Dok Vukovarom i Hrvatskom slobodno šetaju krvnici iz Borova Sela koji su ubijali, klali i masakrirali hrvatske redarstvenike u svibnju 1991. godine, dok jednom krvniku iz Borova Sela stoji spomenik u Borovu Selu, dok Vukovarom slobodno šetaju zloinci koji su ubili i grad i ljude u njemu, dok Vukovarom slobodno šetaju silovatelji i u lice se smiju svojim rtvama, dok Vukovarom šetaju "etniki pjevai" o mesu, salati i klanju Hrvata, podizanje jedne ovakve optunice izaziva sumnju u politiko upravljanje tijelima kaznenog progona i govori nam o razini na koju je palo hrvatsko pravosue, ukoliko se uope moe nazvati hrvatskim. Podizanje optunice po kojoj vukovarski branitelji i invalidi, koji su u najteim vremenima za grad isti branili, mogu odrobijati dvije godine je u najmanju ruku neukusno.

Stav Hrvatske stranka prava je da su ovakve optunice neprihvatljive, ponašanje tijela progona duboko nemoralno, te stoga poziva sve koji u tome sudjeluju da ih povuku i stave van snage. Takoer pozivamo tijela kaznenog progona da urno krenu s procesuiranjem etniih zloina na podruju Vukovara i okolice. Dvadeset dvije godine je predugo za ekanje pravde i satisfakcije, koja to moda i nije nakon toliko vremena – zakljuio je Danijel Srb.

Autor: S.V.
Dnevno.hr, 30. listopada 2013.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!