www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
STOER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA
Srijeda, 06 Studeni 2013

   U Vukovaru, 05. studenog, 2013.

NAGLASCI SA MEDIJSKE KONFERENCIJE


1. Tomislav Josi je pozdravio novinare, cijelu Hrvatsku te iseljeništvo iz VUKOVARA - MJESTA POSEBNOG PIJETETA. (Odluka gradskog vijea)

2. Franjo Šolji je nazone upoznao sa tijekom sjednice Vijea, i posebno istaknuo da je dogradonaelnik iz manjinskih redova Sran Milakovi ustvrdio kako se nisu stekli uvjeti  da predstavnici Srba sudjeluju u koloni sjeanja. Onda je valjda jasno da se nisu stekli uvjeti ni  za postavljanje irilice.

3. Snjeana Patko je najavila skoro pokretanje prikupljanja referendumskih potpisa.

4. Tomislav Josi je ukazao na brutalne prijedloge osuda za „skidae“ protupravno postavljenih ploa i zapitao se kako to da za Marjana ivkovia još nema prijedloga osude. Hoe li za njega predloiti 5 godina??!

5. Vlado Iljki je istaknuo da e se 18.11.2013. g.  jasno vidjeti svrstavanje uz „vukovarsku Hrvatsku“ i „nevukovarsku Hrvatsku“  te ponovio da e grad za vladajue biti negostoljubiv.

Ponovljeno je neotuivo pravo svakoga da pijetet izrazi uz one  s kojima eli to uiniti.

Sav jad politike Zorana Milanovia ogleda se u injenici da je grad proglašen mjestom posebnog pijeteta, da je Sabo prihvatio slogan kolone „Vukovar-mjesto posebnog pijeteta“, a Milanovi e proi pored tih injenica kao jedini koji ne eli vidjeti istinu.

Inventura

Kada je obljetnica Hirošime, cijeli Japan zašuti, bdije, sjea se podnesene rtve, nevinih koji su agresorsko iivljavanje ivotom platili. Tko je bio agresor? Netko, nekakav bezimeni netko, visoko gore na nebu, bacio je predmet, nije rtve gledao u oi, uništio je generacije japanskih obitelji, zavio Japan u crno. Bez obzira na dnevnopolitika prepucavanja, ivotna i ina neslaganja - oko ove teme nema prijepora, pijetet nitko ne dovodi u pitanje. Nikada se pijetet ne dovodi u pitanje.

Vukovar je rtva agresorskog iivljavanja. Srpski agresori gledali su nas, a gledaju nas i dan danas u oi. Silovali su naše majke, sestre. Krvolono masakrirali naše prijatelje iz djetinjstva, našu brau i oeve. Ne traimo ništa što nije dostojno i pravedno. Ne traimo ništa što svakom drugom graaninu planete zemlje u našim uvjetima samo po sebi ne bi bilo zajameno.

Kako bi politikanti, koji ve dvadeset godina gaze sve što je sveto, objasnili Japancima da se u Hrvatskoj 18. studenog odravaju tulumi i rock-koncerti, da nakon krvolone agresije na Hrvatsku Vukovar, Škabrnja, itd., nisu mjesta posebnog pijeteta? Kako im objasniti da vlast falsificira popis stanovništva kako bi gazila rtve opet i opet, da vlada krši Ustav i zakone kako bi pogazila pijetet i silovala ranjene? Kako im to objasniti?!? Kako moemo to sebi objasniti?

Zorane Milanoviu i sudionici kola njegova - nije li krajnje degutantno da vam mi porezni obveznici plaamo protuzakonito postavljanje ploa, uvanje protuustavno postavljenih natpisa, da mi plaamo enormne policijske strae i nevienu hordu interventne policije, svu potrebnu mašineriju i none strae kako biste ouvali svoje protuustavne i protuzakonite postupke?

I naposljetku, nije li krajnje degutantno da vam mi plaamo put u Vukovar na 18. studenog? Da, na put u Vukovar idete slubenim vozilima, na teret dravnog prorauna. Svih ovih godina je tako.

A ove godine, kada se u svjetlu sve ove vaše bijede i bezakonja koji vršite, Hrvatska dijeli na estitu, vukovarsku, i na ovu vašu, nevukovarsku Hrvatsku, uplašili ste se da ete ostati sami u koloni, za ije sudjelovanje vas plaaju hrvatski porezni obveznici? Hoete li našim novcem platiti i pratnju? Hoete li platiti i dolazak onih koji e vam toga dana hodati uz bok kako ne biste hodali sami, kako se u kadrovima vaših, srbo-slavenskih medija ne bi ogledao sav vaš jad i vaša bijeda?

Ali ima toga još. Nije li krajnje degutantno da za 18. studenog, za hinjenje naklona rtvi ubirete i dnevnice? Svaki put kada mislimo da jadniji nego što jeste ne moete biti, iznova nas iznenadite. Ako vam ve pripadaju te dnevnice, zašto ih ne date na raspolaganje kako bi se svim onim domoljubima koji dolaze od prevlake, Dubrovnika, iz cijele Hrvatske i voljene nam dijaspore, da se svima njima koji nerijetko nemaju dovoljna primanja ali ipak od usta odvajaju da taj dan dou u Vukovar, da se svima njima osigura topli obrok u Vukovaru? Ne, vi ne. Sve radite, kršite zakone i Ustav da ponizite i obezvrijedite rtvu i rtve Vukovara, a uzimate krvave novce da vam se plati put u Vukovar i dnevnice za boravak u gradu heroju. Kako bijedno.

Niste dobrodošli, ali vjerujemo da plaen put i osiguranu dnevnicu neete htjeti propustiti. Vidimo se u Vukovaru 18. studenog.

S vjerom u Boga i hrvatski narod, za Vukovar – mjesto posebnog pijeteta i Republiku Hrvatsku!

STOER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!