www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Ponedjeljak, 08 Oujak 2021
 
 
PROGLAS KOLONA SJEANJA
Subota, 16 Studeni 2013

Trg Hrvatskih branitelja 1, 32 000 Vukovar
Tel/mob: 098/176 6310, 098/995 4734, 098/463 436   
e-mail: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

U Vukovaru, 15.studenoga 2013.

SVIMA

PROGLAS – KOLONA SJEANJA

Vama kojima sluimo, Braniteljima, Stradalnicima, Hraniteljima i Moliteljima, svekolikoj hrvatskoj javnosti u Domovini, iseljeništvu i Herceg Bosni

Kolona sjeanja „Vukovarske Hrvatske“ okupit e 18. studenog 2013.g. , u sjeanje na rtvu Vukovara, sve nas koji se iskreno i s poštovanjem dolazimo pokloniti vukovarskim i hrvatskim rtvama.

Bit e tu i oni koji ele pripadati „nevukovarskoj Hrvatskoj“
Bit e  i razlika nas i njih.
Bit e i negostoljubivost grada prema njima.

Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, doimo s nacionalnim obiljejima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih upanija, gradova i upa iz kojih dolazimo. Razvijmo transparente koji e isticati veliinu rtve Vukovara i koji e na primjeren nain istaknuti smisao Kolone sjeanja.

Budimo veliki, u zajedništvu, na taj tuni ali ponosni i sudbonosni dan.
Svi koji dou u Vukovar neka po svojoj savjesti odlue uz koga e koraati, pored koga e moliti, u kojem e trenutku u kolonu.
Bit e nam ast biti društvo „vukovarskoj“ Hrvatskoj.  Vjerujemo da je ta Hrvatska velika, biti e velika 18.11.2013.g., a radit emo da bude još vea nakon Kolone sjeanja.

Svakome je na savjest i izbor.

Svakome koji je uz „vukovarsku“ Hrvatsku biti e vidljivo kako i kada e se izraziti negostoljubivost onima koji obezvrijeuju rtvu Vukovara.

Pripadnici stoera e biti jasno obiljeeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu elite pripadati.

Sve e biti dostojanstveno i u tišini, kako i zasluuju oni pred kojima smo kleknuli i kojima taj dan idemo, a dovoljno jasno i snano, kao OLUJA.

Neemo nikome zvidati taj dan, niti neprimjereno dovikivati, jer idemo poginuloj brai, ali e naša negostoljubivost i razlika izmeu  dvije Hrvatske biti  gromoglasna i tišinom.

Negostoljubivost, – biti e jasna i vidljiva.
 Svi donesimo lampione!
Ponesimo i cvijet, ako se moe!

 
Budimo zajedno u molitvi na sv. Misi za sve poginule, pogubljene, nestale i umrle, za sve stradalnike i tune, na Memorijalnom groblju rtava iz Domovinskog rata.

Molitva i svjetlost lampiona, bit e znak rtvama da ih nismo zaboravili, a drugima da smo jedinstveni i da smo tu, da neemo nestati niti odustati.

S vjerom u Boga i hrvatski narod, za Vukovar – mjesto posebnog pijeteta i Republiku Hrvatsku!

STOER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!