www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
OTVORENO PISMO JADRANKI KOSOR
Srijeda, 27 Studeni 2013
Poštovana gospoo Kosor,
obraamo Vam se vezano uz Vašu izjavu koju ste dali „Jutarnjem listu“ od 25. studenog 2013.g, kojom podupirete svoje razloge protivljenju referendumu o braku te ste se pridruili opoj shizofreniji. U jednom dijelu navodite: „ esto se u raspravama uje da je obitelj zajednica muškarca, ene i djece. Time se diskreditiraju brojne obitelji, poput onih udovica Domovinskog rata.“

Gospoo Kosor, Vaše je pravo izraziti svoja osobna uvjerenja, no nemate pravo obitelji udovica Domovinskog rata spominjati u kontekstu diskriminiranosti niti ih dovoditi u bilo kakvu vezu s onima za ija se prava zalaete. Mi smo nebrojeno puta dokazale da same znamo braniti svoja prava, kao i dostojanstvo naših poginulih supruga. Stoga zahtijevamo od Vas javnu ispriku zbog ovakve manipulacije našim obiteljima.

Istina je da su naša djeca odrastala bez oeva ali roena su u heteroseksulanim, jedinim Bogom priznatim brakovima i plod su ljubavi muškarca i ene. Biti udovica hrvatskog branitelja nama je ponos jer su naši supruzi svoje ivote asno poloili u temelje ove drave, i ma kako teško je bilo podizati djecu bez oca, odgajale smo ih s ljubavlju i ponosom.

Stvarati bilo kakvu poveznicu izmeu obitelji s jednim roditeljem, bilo da se radi o udovcima ili rastavljenim roditeljima i obitelji koju bi prema Vašim zamislima zasnovali istospolni partneri krajnje je neukusno i za nas uvredljivo. Veina samohranih roditelja, a pogotovo udovice, nisu birali svoju situaciju samohranih roditelja i ne misle da je to nešto što se treba štititi niti na emu treba inzistirati. Prirodno je i normalno da bi im naravno bilo drae da to nisu, da imaju itavu obitelj. Samohrane roditelje i udovice treba zaštititi u situaciji u kojoj su se našli. Gospoo Kosor, imali ste nebrojene prilike zaštiti samohrane majke, nas udovice i djecu poginulih hrvatskih branitelja, u vrijeme kada se obnašali dunosti ministrice branitelja i premijerke Vlade. Meutim, u to vrijeme su nam se sve više smanjivala prava. Najvea pogreška koja je uinjena je da su obitelji poginulih i nestalih stavljeni u kategoriju povlaštenih i privilegiranih. Vrlo nas rijetko spominjete, pa vas stoga molimo da to ne inite niti sada, kada pomou nas pokušavate diskreditirati vrijednosti za koje se mi zalaemo. Zar je mogue da ste u uvjerenju kako time dokazujete da vam je naša dobrobit vana?

Brak je zajednica muškarca i ene i neovisno o tome da li e brani partneri ivjeti zajedno do duboke starosti u srei i ljubavi ili e ih ivot na neki nain rastaviti, jedini je ispravan temelj za stvaranje obitelji. Vaše igre rijeima kako bi u Ustavu trebalo stajati da je brak doivotna zajednica ene i muškarca i sline insinuacije kojima izrugujete referendumsko pitanje, doista su smiješne jer nikome ne pada na pamet Ustavom regulirati ivotne okolnosti, a niti tijek sudbine bilo kojeg ovjeka. Na to se nikakvom zakonskom regulativom ne moe utjecati. Sve što se eli je zaštiti obitelj kao temeljnu jezgru svakog, pa i hrvatskog društva, barem bi Vama to trebalo biti kristalno jasno jer ste pravnica.

Naši voljeni su svoje ivote dali za tri svetosti koje bi trebale biti vodilja svakom hrvatskom ovjeku koji kada to shvati, nikada više nee pogriješiti u izboru politiara koji e ih zastupati. Tako su pogriješili i u Vašem sluaju. A svetosti koje sam spomenula su obitelj, dom i vjera, ako ste to zaboravili gospoo Kosor. Na temelju obeanja zaštite tih vrednota, Vi i Vaša donedavna stranka dobili ste povjerenje graana.

Zagreb,26.11.2013. Za UUHBDR Grada Zagreba i Zgb. upanija
Rozalija Bartoli, predsjednica
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!