www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
PREPORUUJEMO SA STRANICA HAKAVE
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2013

http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/nenad-piskac/16453-tuzna-i-besmislena-protukampanja-dozivjela-je-povijesni-poraz.html

Nenad PiskaNenad Piskac karikatura 02

Brisani prostor

Tuna i besmislena protukampanja doivjela je povijesni poraz

Nedjelja, 01 prosinca 2013 21:00
eljka Marki

Tuna i besmislena protukampanja doivjela je povijesni poraz

Prepisujem bilješke iz svojega blokia zabiljeene na dan povijesnoga referenduma: Tuan i besmislen Milanovi. Praktinih posljedica ne e biti – Josipovi. Suvišan, ne samo nepotreban, Leko. Ako pobjedi zdrav razum, još uvijek je pred nama veliki poso – Pusika". Ma, fukaš prepisivanje...

Vladin servis je pronašao opijum za narod

Dodajem bilješkama: Poraz je doivio i servis aktualne vlasti. Taj se servis sveo u zadnjih nekoliko dana na mantru o tome kako je dr. eljka Marki opijum za narod. Vau, vau, vau.

Besmislena vlast sada prijeti kako veina više ne e odluivati. Znai da e odluivati manjina. A tamo gdje manjina odluuje na djelu je fašizam, nacizam, komunizam ili titoizam. Za koju e se inaicu odluiti tuna i besmislena, neuspješna i gubitnika monolitna proraunska brigada na proraunskoj pipi.

Tko je opijum nemam pojma. Ali, znam tko je narod, što je neposredna demokracija i emu ovaj referendum.

Opravdana uskrata akreditacije nije cenzura

Evo jedne priice iz iskustva: Došla mi doma jedna osoba, ima tome dosta godinica. Ponudim je piem i posjednem za stol. Zapoela je pria o hrvatskoj politici. Gost mi je zauzeo rigidno stajalište izgraeno na uzletištu (platformi) detumanizacije. Pokušavam argumentima i dokumentima braniti pokojnog Predsjednika. Iz biblioteke upam knjige, povijesne fakte. Gost je na to još eši i uz psovke me uvjerava da je crno zapravo bijelo. Lijepo sam ga otpratio do izlaznih vrata, oduzeo sam mu akreditaciju tako da više ne moe izvještavati iz mojega doma. Otad više ne dolazi, a i detumanizacija je u meuvremenu izdahnula povijesnom haaškom presudom od prije godinu dana. Moj gost je bio toliko pametan da me nije tuio za „cenzuru".

Vladin servis nije bio toliko mudar kao moj uhodar. Udruenim snagama je zagraktao – cenzura – kad im je U ime obitelji uskratila akreditacije obrazloivši uskratu opravdanim argumentima vidljivim iz zrakoplova. Što je cenzura – vidjeti u bilo koji ozbiljniji rjenik. Onda se ulo da je ugroena „sloboda medija", to je isto kao da bi me moj tihohoa optuio da sam mu ProitaniUskratiti gostoprimstvo velikom broju medija koji su zapravo ušli u protukampanju a ne izvještavali o njoj, izazvalo je u taboru vladina servisa, pravi šok. Jer proitani su. Zauvijek. No, neka plate porez prije negoli odu u ropotarnicuuskratio slobodu kretanja, zato što sam mu zabranio da mi dolazi doma i potom okolo širi lai o meni i onome što sam govorio.

Uskratiti gostoprimstvo velikom broju medija koji su zapravo ušli u protukampanju a ne izvještavali o njoj, izazvalo je u taboru vladina servisa, pravi šok. Jer proitani su. Zauvijek. No, neka plate porez prije negoli odu u ropotarnicu.

Protuinicijativni nedostatak argumenata

Kad sve te popratne kulise razmaknemo, moramo se pitati koji su argumenti poraene protuinicijative. Kad bi ih bilo, rekli bi ih. Ali, nema ih. Ne smiju naime rei kakve su posljedice nastale u dravama koje su izjednaile naravni brak s nenaravnim. Kad bi bilo samo jedne pozitivne posljedice, vladina protuinicijativa i njezin servis, insistirali bi na njoj.

Dinamo i Hajduk, BBB i Torcida

BBB i Torcida ujedinili se u Maksimiru na dan povijesnoga referenduma! E, kako e sad kompartijski servis graditi podjelu Hrvata na sjever i jug. Dinamo i Hajduk na nogometnom terenu e i dalje biti ljuti protivnici. I tako treba biti. Ali navijake strasti više se ne bi smjele koristiti protiv opega dobra i kao sredstvo podjele hrvatskoga naroda.

BBB i Torcida ovako su bili jedinstveni jedino uoi velikosrpske agresije. Govori li nam to išta?

Poruke s oltara

Vladin servis smetaju i „poruke s oltara". Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka ih ne smetaju. Poruke s oltara e, kau, negativno odjeknutiije i koje poruke?Vladin servis smetaju i „poruke s oltara". Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka ih ne smetaju. Poruke s oltara e, kau, negativno odjeknuti u zapadnoj demokraciji. Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka negativno e odjeknuti u svakoj normalnoj demokratskoj dravi u zapadnoj demokraciji. Poruke iz Vlade, Sabora i Pantovaka negativno e odjeknuti u svakoj normalnoj demokratskoj dravi.

Festival demokracije odjeknut e svijetom

1. prosinca je doista bio pravi festival demokracije, odigran po pravilima „politikih elita" prema kojima se Hrvatska „vratila kui", tj. u EU. Koji narodni referendum nije festival demokracije? Imam odgovor!

Vladi i vladinom servisu festival demokracije bio bi kad bi se na referendumu izjednaio brak muškarca i ene s ostalim moguim i nemoguim kombinacijama, ne samo homoseksualnim. A, to se, nadam se za mojega ivota u Hrvatskoj ne e dogoditi, osim diktaturom liberalnog fašizma, a i za to imamo lijeka, zar ne? Ipak je Hrvatska antifašistika drava. Uskoro e biti i antikomunistika. Sad to još nije.

Hrvatski festival demokracije odjeknut e slobodnim svijetom kao prvorazredna vijest, nekima i putokaz. Dobih i prve estitke iz inozemstva!

Stoer prikupio potpise za novi referendum

Pozdravljam napore Stoera za Vukovar, premda je referendumsko pitanje premekano. Naime, na okupiranom podruju (RSK) irilica u osloboenoj Hrvatskoj nema što raditi dok Srbija ne plati ratnu odštetu. Cijelo bivše okupirano podruje treba proglasiti podrujem od posebnog pijeteta.

Ipak, potpisah i tu inicijativu. A, ujem da je i moja kap pridonijela da Stoer prikupi dovoljan broj potpisa za novi referendum, za novi festival demokracije.

Prvi rezultat referenduma

U 19,55 prvi rezultati neslubeni referenduma, više od 25 posto podataka je obraeno. ZA je veselih i smislenih 63,82 posto. Koliko je protiv, više nije bitno.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!