www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
GROZD: PRIOPENJE ZA JAVNOST
Srijeda, 04 Prosinac 2013PRIOPENJE ZA JAVNOST – NAKON REFERENDUMA O BRAKU
Kamo ide hrvatsko društvo?
srijeda, 4. prosinca 2013.

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD zahvaljuje svima koji su na nedjeljnom referendumu glasali "za" i tako stali u zaštitu braka i obitelji.

Ovim referendumom nismo samo zaštitili definiciju braka i time osujetili namjere onih koji ustanovu braka ele relativizirati i omalovaiti. Ovim smo referendumom pokazali da se hrvatsko društvo razvija u smjeru opeljudskih svevremenskih vrijednosti i da se veinu hrvatskog puanstva ne moe na tom putu izmanipulirati nikakvim medijskim i politikim spinovima i pritiscima.

Vjerujemo da je samo pitanje vremena kad e i oni graani koji su na referendumu glasali "protiv" shvatiti da mi koji smo podrali inicijativu za zaštitu braka kao zajednice muškarca i ene poštujemo svaku ljudsku osobu, ukljuujui svakako i one homoseksualne orijentacije, i njihovo ljudsko dostojanstvo. No, ne prihvaamo ignoriranje mišljenja Europskog suda za ljudska prava koji je rekao da ne postoji pravo na homoseksualni brak. elja dva homoseksualca da sklope brak nije ujedno i njihovo pravo, obzirom da brak, kao idealno mjesto za raanje i odgoj djece, ima svoj antropološki smisao i društveno znaenje koje se u zajednici dvije osobe istog spola prirodno ne moe ostvariti.

Danas nam vladajua koalicija, pojedini "strunjaci" i dobar dio medija ele sugerirati da bi Hrvatska trebala prihvatiti homoseksualnu ideologiju kao navodno jedini dobar, moderan, napredan i razvijen put razvoja društva. No, hrvatski narod nije zaboravio da su nam upravo tim rijeima nametali i komunistiku ideologiju. I tada su mnoga društva otišla u krivom smjeru. Hrvatski su birai u nedjelju jasno pokazali da ne ele da se Hrvatska razvija u tom smjeru.

Na ovom referendumu se "za" brak izjasnilo jednako toliko graana koliko ih je glasovalo za cjelokupnu Kukuriku koaliciju na prošlim parlamentarnim izborima. Sve to pokazuje da se hrvatsko društvo pozitivno razvija u skladu s opeljudskim vrijednostima koje su temelj obiteljskog, ali i gospodarskog razvoja Hrvatske.

Oekujemo od Vlade RH da poštuje tu volju naroda u svim svojim buduim potezima, od najavljenog donošenja Zakona o ivotnom partnerstvu do promjene koncepta zdravstvenog odgoja. Svako ustrajanje u ignoriranju volje veine koja se jasno oitovala na prošlo nedjeljnom referendumu, neodrivo je u demokratskom društvu i prije ili kasnije e biti kanjeno.

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD
Kontakt telefon: 098-9622171

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!