www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
POKOP FRA ZVJEZDANA LINIA
Subota, 07 Prosinac 2013
07.12.2013 | 12:20 | IKA V - 156080/12

Pokop fra Zvjezdana Linia

Misa zadušnica s obredima ispraaja bit e u srijedu 11. prosinca u 14 sati u franjevakoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru

 Zagreb, (IKA) - Misa zadušnica s obredima ispraaja fra Zvjezdana Linia bit e u srijedu 11. prosinca u 14 sati u franjevakoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru. Nakon mise ukop e biti u franjevakoj grobnici na groblju u Samoboru, objavljeno je na stranicama Hrvatske franjevake provincije sv. irila i Metoda.

Fra Zvjezdan Lini umro je u subotu 7. prosinca, u 73. godini ivota, 56. redovništva i 47. sveeništva.
Mnoštvo vjernika okuplja se u Kui susreta Tabor u Samoboru, gdje je lijes fra Zvjezdana izloen pred oltarom u kapelici Sv. Franje.
U utorak nakon mise u 18.30 sati u franjevakoj crkvi tijekom cijele noi nastavit e se bdjenje do sprovoda.

07.12.2013 | 16:05 | IKA V - 156087/12

Subraa o fra Zvjezdanu Liniu

Izjave provincijala fra eljka eleznjaka i nasljednika u Kui susreta Tabor fra Ivana Matia za HKR

Zagreb, (IKA) - Uz fra Zvjezdana Linia posljednjih je mjeseci bio fra Ivan Mati koji ga je i naslijedio u slubi voditelja Kue susreta Tabora. Po njegovom povratku iz Rima, zajedno su vodili seminare, a kako je fra Zvjezdanu postalo sve tee, on je nastavio sam. I susreo je brojne vjernike koji su u Tabor dolazili nakon što su im seminari promijenili ivot: "Tu se, baš kroz ljude, vidi koliko je o. Zvjezdan ljudima znaio i kako im je donosio snagu Evanelja. Ljudi su baš preko njega došli do Krista i mislim kako je to i njegova poruka jer on je sve vodio Isusu Kristu. Mislim i da je to svrha svega što se dogaa u Kui susreta Tabor, istaknuo je fra Ivan za Hrvatski katoliki radio.

Posljednji bolesniki trenuci zemaljskog ivota fra Zvjezdana Linia bili su slika raspetoga Krista, kako je to opisao provincijal Franjevake provincije sv. irila i Metoda kojoj je fra Zvjezdan pripadao, fra eljko eleznjak: "Naš posljednji susret bio je juer u njegovoj bolesnikoj sobi na Taboru koja je u ovoj bolesti bila soba molitve, ali i soba trpljenja. Juer mu je zaista bilo teško i teško je disao. Kako su mu usta bila suha, sestra Neda stavila mu je na usta neku gazu natopljenu vodom, da bi lakše mogao disati. Gledajui ga tako, kroz glavu mi je prostrujala misao: 'Zar ovaj naš brat Zvjezdan ne lii Onome koga je tolikim arom propovijedao i naviještao, koji je na Kalvariji takoer rekao 'edan sam!' zar u tijelu fra Zvjezdana ne lei sam Isus na bolesnikoj postelji? Naš posljednji susret bio je tako bez rijei, ali silno je obogatio onoga tko je bio pored njega." Smru fra Zvjezdana Linia zatvorila se jedna knjiga izuzetno bogatog sadraja, knjiga puna dobrih djela'", dodao je provincijal eleznjak: "Tako je naša provincija izgubila vrijednog lana a mnogi vjernici svoga duhovnog vou i velikog prijatelja."
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!