www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
HRVATSKA RUA ZA ANZELMA
etvrtak, 12 Prosinac 2013
  Zbog jednog dogaaja danas napisat u par reenica. Neka ostanu zabiljeene.

Na putu prema zgradi Sveuilišta (u Zagrebu) primjetio sam mnoštvo rua, na trgu koji još uvijek nosi ime "najveeg sina naših naroda i narodnosti". Nakon par pogleda našao sam i sjeanje na ujaka (ANZELMO EPO, student agronomije) kojeg nikad nisam imao prilike upoznati. Pokoj mu duši.

Moja je majka posljednje dvije godine uiteljske škole završila u Mariboru, kamo je bila preseljena njezina škola iz Mostara. Tako ju je kraj rata zatekao u zbjegu prema Bleiburgu. Postrojili su ih u red i kratko ispitivali. Tko si, što si. Kuna pomonica sam, izrekla je la koja joj je spasila ivot. Uiteljice su bile razvrstane na drugu stranu.

Taj tren nije znala da e kroz kratko vrijeme u tom istom meteu ostati bez starijeg brata. Nije niti znala da e sutradan upoznati svog budueg mua s kojim je u ljubavi proivjela preko šest desetljea.

Onaj na iju dušu pada ma i jedan ljudski ivot ne moe biti nevin i nikakve zasluge ne mogu oprati njegove ruke. Kad to shvate  i priznaju njihova djeca, moi emo zajedno ii naprijed.

 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!