www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
NIJE POTENO NITI JE KOLEGIJALNO ODRICATI SE SVOJIH KOLEGA
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013
(Ba-bo, de-do, a-mida, da-ida )

Udarni tv termin, u im god rukama ta televizija bila, ima veliku mo. Pokazuju to i odjeci tv nastupa, docenta  Nine Raspudia koji je, znanstveno argumentiranim odgovorima, znalaki, u mali dep stavio voditelja Acu Stankovia. No, kao da se sva pitanja iz te emisije, mogu svesti pod zajedniki nazivnik, u jedno prosto prošireno pitanje. Zašto se Nino Raspudi ogradio od starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni, i zašto mu je Aco Stankovi uope postavljao to, Hitlerom zakieno pitanje, o kojem su, kao našoj bolnoj temi, vjerojatno razgovarali i uz zajedniku kavu poslije emisije. Iz oportunistikih razloga. Zato da bi obadvojica, i po cijenu svoga zdravog razuma, pjevajui pjesmu onoga iju orbu sru, zadrali nekakve svoje društvene pozicije. Zdravo razumsko pitanje bi bilo. Kako Stankovi sada nije spreman za svoj dom, a 1991.godine je kao hrvatski branitelj, zajedno s Tumanom, Gotovinom, Lošom, Kotromanoviem i mnogim drugima bio spreman za svoj dom. Bio je ustanik. Hrvatskim, i ne samo hrvatskim jezikom reeno, bio je ustaša. Znai, hrvatski ustanici - ustaše su 90 - ih godina  bili; i Tuman, i Gotovina, i Lošo, i Kotromanovi, i svi drugi hrvatski branitelji, jer su se ustali protiv velikosrpskog etnikog agresora i njegove okupacije hrvatske zemlje, istog onog agresora protiv koga su se ustale i njihove kolege iz 1940-ih godina. Zaista nije pošteno, niti je kolegijalno odricati se svojih kolega, koji su, za jedan te isti dom bili spremni.
U pravu su svi oni koji sve hrvatske branitelje nazivaju pravim hrvatskim imenom. Nisu u pravu (Beogradska skupština i drugi), koji ih nazivaju fašistima i nacistima, jer su to talijanski i njemaki pojmovi i proizvodi, a nikako hrvatski.

- Oni su bili dragovoljci i treba ih izdvojiti od reima. Kae Nikola Štedul autor popularnog i traenog romana "Kriar ili duh slobode", kome niti šest udbometaka nije moglo ništa.
- Oni su se izdigli iznad nacizma. (dr. Slobodan Lang).
- Njima je zapovijedalo i 28 generala idova. (arko Puhovski).
- Ustaša je, kada te trojica napadaju a ti ustaneš i braniš se. (Braco Cigan, tv Nona mora ).
- Ustaše su spasile i Milku Mesi, roenu Duduni. (www.hrvatski-fokus.hr, 20.12.2011.)

Ne samo da je nekolegijalno, nego je i strašno, da su se i branitelji povijesne hrvatske zemlje, današnje BIH, odrekli svojih kolega iz 40 - ih godina, boraca protiv istog etnikog agresora i okupatora. Iskaz maloga Muje ostaje vjeito kao neoborivi dokaz. Kai ti meni Mujo, pita ga poslijeratni uitelj. Tko su bili ustaše? Ba-bo, de-do, a-mida, da-ida... Otegnuto je nabrajao Mujo.

Hrvatske ustaše su nastale kao revolucionarni odgovor na Velikosrpsku vojnu diktaturu kralja Aleksandra, iji andari su masovno; ubijali, pendreili, šamarali i zatvarali hrvatske ljude. Toj diktaturi su i tadašnji komunisti dodali fašistiki pridjev, pa su po njima, ustaše nastale kao naš prvi antifašistiki pokret. "Podrimo borbu ustaša u Lici. Dolje velikosrpska, vojno fašistika diktatura. Za nezavisnu Hrvatsku. CKKPJ. (Proleter 1932.)

Liko-velebitska ISKRA iz 1932.godine razbuktala se, 1995.godine, u OLUJNI PLAMEN.
No, britanski vjeiti imperijalizam nema oiju niti srca. Njemu kao da odgovaraju nekakve nove i iskre i oluje, pa ih ponovo priziva upornim radom na uspostavi starog, neprirodnog jugostanja. Dakle, Ivo na novo. Ne. Dolje svi imperijalizmi. Neka ivi svaiji kuni prag. Neka ivi svaiji dom i njegova domovina. Neka svak bude za svoj dom spreman. Neka niko ne posee za tuim, jer e naii na prirodan otpor. Neka što prije u RH padne Berlinski zid, i krene solarni proces izlaska povijesne istine na sunce. Dolje silne hrvatske podjele. Dok se Europa ujedninjuje mi se dijelimo. Globalisti moemo biti samo ako u nama kucaju nacionalna srca. Na evropskim i svjetskim sportskim natjecanjima se vijore tisue nacionalnih zastava. ute i crvene kartone dobivaju oni, koji se ne ponašaju sportski. Sportski se ponašajmo i u svim drugim podrujima nacionalnog i internacionalnog ivota, sa što manje napada na tue domove i domovine, i što manje dobivenih uto crvenih kartona i iskljuenja.

ARKO MARI
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!