www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Ponedjeljak, 08 Oujak 2021
 
 
SVIM LJUDIMA DOBROG SRCA - SVIMA
Srijeda, 08 Sijeanj 2014
Svi zajedno smo jači... sagradimo obiteljsku kuću hrvatskom branitelju dragovoljcu Domovinskog rata

APEL ZA POMOĆ

Nikada nisam molila pomoć, te mi je izuzetno teško uopće sloiti tekst takve namjere i da mogu da me ova čaša uči mimoiđe, vjerujte vrlo bi je rado izbjegla.

Radi se o vrlo teškoj ivotnoj situaciji u kojoj se nalazi četveročlana obitelj hrvatskog branitelja Zvonke Čulina. Čulina je široj javnosti poznat po svojoj ponudi za prodaju vlastita bubrega, te štrajku glađu i raznim apelima za pomoću. Zvonko Čulina je umirovljeni hrvatski branitelj dragovoljac Domovinskog rata, sudionik rata od 17. siječnja 1991.godine do 30. lipnja 1996.godine – ukupno 1992 dana borbenoga djelovanja u Domovinskom ratu! Čulina je 20%  Hrvatski ratni vojni invalid koji nema krova nad glavom ,plaća podstanarstvo te od svoje mirovine uzdrava dvoje djece i teško bolesnu suprugu koja je naalost 80% invalid.

Nema institucije kojoj se Zvonko nije obraćao ali niti jedna nije bila u mogućnosti kao niti samo Ministarstvo branitelja, riješiti problem Zvonka Čuline i pomoći mu ostvariti vlastiti krov za njegovu obitelji . Istina kae Zvonko, prošlogodišnjom akcijom koja je pokrenuta uspio je uglavnom od prikupljene pomoći od naših ljudi iz Australije i pozajmice koju je dobio a koju mora vratiti kupiti gradilište na koje je trebao postaviti montanu kuću od ostvarivanja kredita putem Ministarstva branitelja ili jedne od banaka. Međutim, od Ministarstva branitelja kredit je izostao i obitelj Čulina i dalje je podstanar ,te jedva proivljavaju, te često kopaju po kantama za smeće trae boce da bi preivjeli, uz to se boreći i sa teškom bolešću njegove supruge/usporeno hodanje, ne moe pisati i ako je završila srednju školu, oteano čita, ne vidi na jedno oko te joj je oštećen vid na drugom oku itd., a sve zbog teške prometne nesreće koja se dogodila 1998. godine.

Njegova supruga korisnica je Centra za socijalnu skrb te zbog tjelesnog oštećenja obitelj prima novčanu naknadu za kućnu pomoć i njega, te zbog čega se njegova dugovanja sve više povećavaju. Predao je zahtjev za stambeno zbrinjavanje za dodjelu građevinskog materijala izvan područja posebne dravne skrbi sukladno Pravilniku NN 144/2011, te do danas nije riješen njegov zahtjevi.

Sve više gubi nadu u bolju budućnost i razmišlja o najgorem. Stoga vas molim da svi skupa pokušamo spasiti četveročlanu obitelj, a posebno molim našeg generala Čermaka kao i sve druge naše generale te prijatelja svih branitelja Milana Bandića koji se nikada nije oglušio niti na jedan vapaj za pomoću, istina Milan Bandić jest Gradonačelnik Zagreba ali njegova humanost  daleko dalje van granica Zagreba se protee tako da granica i ograničenja nema niti moe biti.     Naravno molba je upućena svim braniteljskim udrugama, Vladi RH, resornim Ministarstvima, upanima naših upanija, gradonačelnicima gradova Hrvatske, Hrvatima u inozemstvu te niti najmanje ne umanjujem njihovu humanost i elju da pomognu. Posebno molim lokalnu upravu i samoupravu/upane i gradonačelnike gradova izvan područja i na području posebne dravne skrbi / da ukoliko su u mogućnosti materijalno ili financijski pomoći obitelji Čulina da se slobodno odazovu i ponude ruku spasa.

Tekući račun na koji moete pomoći:
IBAN:HR2523900013290146398
SWIFT : HPBZHR2X - Hrvatska poštanska banka

Svi koji elite i moete pomoći u građevinskom materijalu pa i samo sa jednom ciglom pomozite molim Vas, da naš i Vaš hrvatski branitelj i njegova obitelj ima krov nad glavom, jer je to zasluio boreći se za slobodnu neovisnu Hrvatsku punih 1992 dana borbenoga sektora. Čulina nije napustio Hrvatsku kada je to trebalo, a danas svi Vi ne napuštajte hrvatskog dragovoljca policajca jer je zasluio da dostojanstveno ivu u dravi koju je stvarao skupa sa ostalim hrvatskim braniteljima.

Svakako javite mu se na email: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript , ili na mobilni telefon: 099/ 654 97 67.

Svaka pomoć je dobrodošla!

U Zagrebu, 07.01.2014.godine
v.r. Ljuba Jozić
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!