www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 10 Srpanj 2020
 
 
KRUNO POLJAK: KOMENTAR O SINONOJ HTV-OVOJ EMISIJI FOKUS
Srijeda, 15 Sijeanj 2014
elni ovjek Hrasta govorio besmilice: lanstvo stranke ine 'neuprljani' ljudi poput komunistikog partijca Hitreca!

Ili je zamalo upao u nepotreban fajt s Gabriem spoitnuvši mu da je bio aktivan u Socijalitikom savezu, ali se valjda prisjetio da je i on po „višoj“ sili tadašnjeg sistema morao biti u istoj toj organizaciji pa nije nastavio tupiti u tom smjeru, ali je zato mantrao o njihovoj „vjerodostojnosti“.

U sinonoj HTV-ovoj emisiji Fokus, sudjelovali su predstavnici neparlamentarnih stranaka Nikica Gabri (Nacionalni forum), Mirela Holy (Orah) i Ladislav Ili (Hrast).

Gabri se predstavio na svoj karakteristian nain, bio je temperament, argumentiran i tolerantan. Holy je bila blijeda, doimala se kao da se sve to nju nimalo ne tie a Ili, ovaj put nesvadljiv, ali je zato govorio besmilice.

Šteta za elnog ovjeka Hrasta koji tako rijetko dobiva svojih medijskih 5 minuta da ovo vrijeme nije bolje iskoristio od  razbacivanja floskulama tipinima za nekoga tko ne dolazi iz realnog sekora. Uz sve to istovario je i svu silu neistina o lanstvu Hrasta koje je po njegovim rijeima sastavljeno od politikom neuprljanih mladih obiteljskih ljudi, naroito ne bivšom totalistaristikom ideoligijom, a što jednostavno nije istina. Ako odete na stranice pokreta/stranke Hrast vidjeti ete da uz sve te neiskusne mladce ponosno stoji ime Hrvoja Hitreca, knjienika koji je bio lan KP-a, a po uspostavi demokracije priklonio se kao mnogi drugi iz tih struktura HDZ-u. Nije dakle, niti politiki neiskusan niti mlad. Nije to niti Mario Marcos Osoji lan njihova savjeta, dugogodišnji predsjednik minorne stranke Hrvatska republikanska zajednica.

Ili je zamalo upao u nepotreban fajt s Gabriem spoitnuvši mu da je bio aktivan u Socijalitikom savezu, ali se valjda prisjetio da je i on po „višoj“ sili tadašnjeg sistema morao biti u istoj toj organizaciji pa nije nastavio tupiti u tom smjeru, ali je zato mantrao o njihovoj „vjerodostojnosti“. Bolji poznavatelji prilika znaju da je upravo Ladislav Ili prije dvije i pol godine znaajno doprinio tome da se razbuca poetna ideja Hrasta kao politikog pokreta nakon ega se sve svelo na još jednu politiku stranicu formalno demokršanskog predznaka.

Unato tome, još se uvijek vole nazivati „pokretom“ iako ne objedinjuju pa ak niti ne povezuju srodne politike snage. Pregovori s HSP AS stoje na mrtvoj toki tri godine, a s Obiteljskom strankom nisu niti na vidiku. Ali zato mogu trgovati. Sjeate se Ladonje? Bili su  spremni na prethodne parlamentarne izbore ii s njima iako ih baš ništa ideološki ne vee?! U meuvremenu su u nekoj tamo mjesnoj jedinici koalirali s SDP-om a sad „pregovaraju“ s „umirovljenicima“, kojih je dakako ogroman broj pa su vrlo poeljna udavaa i „seljacima“, propalom politikom opcijom kojoj kolikotoliko glavu iznad vode dre zasluge biše saborske zastupnice Marijane Petir.

Ove neprirodne koalicije govore da je rije o populistikom, a ne demokršanskom pokretu koji za cilj oito ima, poštopoto „neke“ ljude lansirati u Sabor. Glasai e lako odluiti treba li im još jedna neautentina i neprincipijelna politika. Šteta za cijelu tu priu koja je imala potencijal. Naroito u poecima.

Autor: Karlo Poljak
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!