www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
POZIV VARADINCIMA NA SVETU MISU ZA DOMOVINU
Srijeda, 15 Sijeanj 2014
Dragi moji prijatelji,

evo nam ve i 22. obljetnice meunarodnog priznanja Naše Lijepe Domovine. Ne zaboravimo taj znaajni datum najnovije hrvatske povijesti, iz one krvave, ratne 1992. godine. Pridruimo se dakle sutra, 15. sijenja našoj zajednikoj molitvi "Za Domovinu".

Moje varadince pozivam  uveer 15. sijenja u 18:00 sati u našu upnu crkvu svetog Nikole biskupa na svetu Misu za Domovinu. I u drugim mjestima i gradovima diljem Lijepe naše biti e molitvena slavlja. Ukljuimo se! Budimo svi zajedno! Za Našu Hrvatsku. Vjenu i Jedinu.

U privitku vam šaljem posvetnu Molitvu za Domovinu, koju moemo moliti u našim obiteljima, i još nešto, Ispovijest vjere Hrvata-katolika, koju smo mi u Varadinskoj biskupiji ostavljali u obiteljima prilikom Blagoslova obitelji 2011. godine, elei sauvati naše narodno obeanje dano prilikom obiljeavanja Branimirove godine u Ninu 1979. godine.

estitam vam svima Dan meunarodnog priznanja Lijepe Naše Domovine.

BVB+
Ivan Jaklin


POSVETNA MOLITVA HRVATSKOGA NARODA
EUHARISTIJSKOM SRCU ISUSOVU

Euharijsko Srce Isusovo, Srce Boga-ovjeka, Spasitelja svijeta i Kralja-nad-svim-vladarima!

Tvoj
-Hrvatski narod priznaje, da je od Tvoje dobrote primio lijepu svoju domovinu, da se u njoj slobodan razvija Tebi na slavu i da postigne svoje vjeno spasenje. Dar je ljubavi Tvoje, što si ga meu prvim narodima Europe pozvao u svoju svetu katoliku Crkvu, što si ga sauvao od krivovjerstva i jaao, te je bio kroz stoljea predzie kršanstva.
Tvojoj nauci zahvaljuje svu prosvjetu svoju, Tvojim zapovijedima  svoje poštenje i napredak.
Priznavajui to, mi se klanjamo Tvojoj boanskoj mudrosti, moi i ljubavi, kojom vladaš hrvatskim narodom iz presvetoga Sakramenta.

Znademo ipak, o Boansko Srce, da smo Te toliko puta ranili prestupajui Tvoj zakon, osobito grdnom psovkom i kletvom, pa smo zato osjetili teinu desnice Tvoje. Mi sad kao narod alimo grijehe svoje i molei Te za oproštenje sveano izjavljujemo, da Ti odsada vladati zakonom svojim u srcima našim, jezikom našim, obiteljima našim, u javnom i dravnom ivotu našemu.

Tebi se evo danas s nama sav hrvatski narod posveuje kao svome Kralju i Tebi izruuje sebe i sve svoje. U Tebe, koji si istina, put i ivot, stavljamo svu nadu svoju, uvjereni, da e nas istina vjere Tvoje osloboditi, put zapovijedi Tvojih mir nam povratiti, da e nas snaga euharistijskoga ivota Tvoga preporoditi.

Molimo Te dakle, o boanski Kralju naš, da arkom ljubavi Srca svoga razariš srca naša, te Ti ostanemo vjerni u svetoj rimokatolikoj Crkvi. Ti nas vodi i blagoslovi, da izvršimo narodnu zadau svoju, koju nam ljubeznom Providnošu namjenjuješ, da po nama Ti zavladaš u srcima ostale slavenske brae naše, te se svi u Tebi radujemo u sretnoj vremenitoj i vjenoj domovini. -

Amen.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!