www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 27 Rujan 2020
 
 
AGRESIJA LAI - MILE PRPA
Utorak, 02 Lipanj 2009

Traiti istinu i razotkrivati lai treba nam biti smisao ivljenja. To je biblijsko razdvajanje pšenice od kukolja. A kako  su i pšenica i kukolj jednako Boje biljke, tako su jednako i istina i la  rezultat Boje slobode date ovjeku u njegovom ivljenju. Sloboda je - govoriti istinu, ali je sloboda i lagati. Samo te dvije slobode vode ljude u dva razliita duševna stanja, u dva razliita i oprena eshatološka smisla ivljenja.

Jedini smo narod u €uropi koji je, pored ratnih agresija, izloen i agresiji lai i to frontalno – in continuo - još od 1918.g. bez realne šanse da se ta agresija lai na Hrvatsku prekine u doglednoj budunosti. 

Gotovo niti jedna europska zemlja, ukljuujui  k tome i dravu Izrael, ne zna za tu i takvu vrstu agresije kojoj smo mi neprekidno izloeni, i zato nas €uropa, a moda ni drava Izrael jednostavno ne mogu ni razumjeti, zato jer  ne mogu ni pojmiti da postoji i takva vrsta agresije. To njihov mentalni sklop  ne prihvaa, ili moda i ne eli prihvatiti! A tamo gdje la nije mogua, postoji još jaa neistina – prešuivanje istine. 

A ta agresija lai ne dolazi samo  s istoka, od našeg susjednog istonog naroda i zavojevaa, ve ona ima, i imala je, svoju petu kolonu u samoj Hrvatskoj, u ideološki obojenoj ljevici, ali i jednom dijelu meunarodne zajednice koja je olako prihvatila lai o nama, jer je to lakše nego provjeravati, a i strateški se to uklapalo u interese pojedinih drava. Po sistemu više puta ponovljena la postaje – istina!

Nedavno sam u novinama proitao izjavu jednog Izraelca koji je dobro poznavao prilike i okruenja Hrvatske - da  je zbog te agresije lai na Hrvatsku, prosjenom graaninu Izraela više  odbojna Hrvatsku nego Njemaka, sa svojim nekadašnjim Holokaustom.

Kako se boriti protiv te,  toliko široke i toliko dugotrajne frontalne agresije lai na našu domovinu, na naš narod, na našu povijest, na našu kulturu, na našu Crkvu – ukratko na našu prošlost, na našu sadašnjost i na našu budunost. Odgovor glasi – strpljivo istinom, i samo istinom, vrstom argumentiranom, boriti se u svakom segmentu, boriti se frontalno, ne samo braniti se,  ve boriti se – Agresijom istine. Ona mora izlaziti iz usta  svakog našeg školarca i studenta, svakog radnika, inovnika i intelektualca, a posebno povjesniara i diplomata, ona mora izlaziti iz svih medija priopavanja, iz svih znanstvenih, vjerskih i kulturnih,  i dravnih institucija, iz svih vjerskih zajednica, iz svih politiki stranaka – ona mora biti dugotrajna, uporna svenarodna fronta – Fronta Istine. Jer - Samo nas istina moe osloboditi, ali i spasiti!

Ta borba nije niti malo laka jer je ta la iracionalna, nitko je ne moe predvidjeti i ne zna se gdje se moe pojaviti. Na pr. - nedavno sam na Internetu otkrio da je meu jasenovake rtve  uvršteno  i pedesetak rtava iz mog malog rodnog Siveria iz doba II.svjetskog rata, od kojih niti jedna nije nastradala u Jasenovcu, a njih nekoliko meu nabrojenim imenima i sada su ivi i zdravi. To je ta suluda la, ona je prava sotonska, razarajua, zla, zlonamjerna, ubojita, ve generacijski sveprisutna, poput nevidljive kuge gazi sve ljudske, kršanske i nacionalne vrijednosti. Ona ima za cilj sotonizaciju svega što na ovim prostorima ima predznak hrvatski i katoliki.

Istinom se treba boriti na dva strateška pravca; razotkrivanje lai i poluistina, te iznošenje u javnost prešuivanih povijesnih dogaaja, kao na pr:

Danas malo tko u Hrvatskoj zna za prvo stradanje najmanje nekoliko stotina ( a po nekima  i par tisua) hrvatskih zarobljenih domobrana 1916.g. u  krvavoj Odesi u „Kaznenom zavodu“, gdje ih je Srpska vojska pobila ili utopila, jer se nisu htjeli boriti pod srpskim obiljejem, šajkaom, ve jugoslavenskim. („Bilo je to ubijanje - en masse“ M. Krlea.) To je bila prva pretea kasnijim masovnim likvidacijama hrvatske vojske pred kraj II: svjetskoga rata i u Porau.
Ili ...!

Na pr. generacije mladih ljudi su odgajane na totalnoj neistini o Danu „ustanka“ naroda i narodnosti SR Hrvatske - 27. srpnja 1941.g. u Srbu, ak je to bio i „hrvatski „republiki praznik – koji  se desetljeima slavio (pa kod nekih  i danas) kao prvi oruani napad ustanika-antifašista na „fašiste“. A ti „fašisti“ su bili katoliki hodoasnici na povratku sa sv. Mise, gdje je njih preko 350 ubijeno, a sveenik doslovce iv ispeen. I ove godine, na sramotu ljudskog roda i ljudskog razuma uope, na tu proslavu je išla i delegacija hrvatskih oporbenih politiara iz RH.

Ta, in continuo - Agresija lai na Hrvatsku do neshvatljivih razmjera razmahala se nakon Drugog svjetskog rata, a svjedoci smo i njenog najnovijeg vala napada na Domovinski rat i sve njegove vrijednosti. To je napad na opstojnost Hrvatske Drave. To treba biti jasno i svakom malom djetetu. Ali je alosno i prealosno da taj napad ide i od strane sve brojnijih struktura unutar same Hrvatske i s hrvatskim predznakom, pa ak se ponekad penje i visoko prema vrhu  drave. On ide ponajprije kroz sredstva priopavanja, prvenstveno kroz tv mree i kanale, k tom naalost i one koje se financiraju na teret poreznih obveznika, uglavnom domoljubnih graana Hrvatske.

Sad je ta Agresija lai postala izuzetno opasna jer je dobila i meunarodni institucionalni okvir i legimitet. Dobila je meunarodno pokrie kroz djelovanje Haaškog tribunala, a posebno njegovog Tuiteljstva. Dalo bi se nabrojiti brojne sluajeve sad ve i Meunarodne agresije lai na Hrvatsku, ali nabrojit u samo neke;

1.       Tvrdnja da nije postojala agresija na Hrvatsku 1991.g , ve je rije o bratoubilakom ratu divljih balkanskih naroda na podruju ex Jugoslavije, gdje su svi jednako krivi. 

2.       Slobodan Miloševi i Dr. Franjo Tuman glavni su krivci za bratoubilaki rat i za razbijanje Jugoslavije.

3.       Postojala je agresija Hrvatske na BiH, gdje je Hrvatska htjela dijeliti BiH, (a zar je nije dijelila Meunarodna zajednica i to najviše i najnepravednije).

4.       Hrvatska je izvršila genocid nad Srbima jer je oruano napala RS Krajinu i protjerala ih je preko 250.000 , ... i brojne, brojne druge tvrdnje što normalan ljudski mozak ne moe ni shvatiti.   

Jezik lai Meunarodne zajednice kroz Haaške institucije naprosto je ubojit, na sramotu meunarodne pravde koja bi inae trebala biti svjetionik svim narodima, a poglavito malima. Ta agresija lai ima i sve veu drskost – ona lae u oi cijelom ovjeanstvu koje je na svojim tv ekranima imalo prilike vidjeti pravu i traginu istinu. Na primjer da nitko nije bio optuen za prekomjerno granatiranje Vukovara, gdje je stvorena prava groza pustoši, a optueni su hrvatski generali za „prekomjerno granatiranje Knina“ gdje je grad ostao gotovo netaknut.Neupueni u svijetu, a takvih je najviše, bespogovorno tome vjeruju, jer sve proizlazi iz meunarodne slubene institucije, kojoj se nema razloga ne vjerovati. Na toj lai eli se pisati i povijest ovih prostora, radi stvaranje u budunosti slabijih politikih pozicija Hrvatske. Oito su protagonisti te lai davno shvatili da je la istinski mono oruje poglavito u meunarodnim politikim odnosima, za ostvarenje dugoronih politikih ciljeva. Protagonisti te lai ve generacijama imaju svoje “duhovne oce“ uglavnom neke knjievnike, sveštenike i ideologe koji odravaju na ivotu tu paklensku mašineriju koja ne preza ni od ega i sustavno iskrivljuje i ono što je bjelodano da je bijelo, a ne crno. Doista!

Mile Prpa
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!