www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 20 Rujan 2020
 
 
BLAGOSLOV SPOMEN KRIA NA GROBITU LE U KOTORIBI
etvrtak, 02 Srpanj 2009
DRUŠTVO ZA OBILJEAVANJE GROBIŠTA
          RATNIH I PORATNIH RTAVA
Kolodvorska 3, 42 000 Varadin
, telefon  098-961-93-15

P O Z I V N I C A


Kojom Vas, 12. srpnja  2009. godine s poetkom u 17 sati, pozivamo Vas na blagoslov spomen kria i sv. misu za rtve poubijane u poratnom razdoblju Drugog svjetskog rata koja e se odrati na grobištu Leš u Kotoribi koje se nalazi na trokutu, nasuprot eljeznikog kolodvora.

Društvo za obiljeavanje grobišta ratnih i poratnih rtava osnovano je u rujnu 2000. godine, a u proteklom razdoblju podignuto je desetak spomen obiljeja prešuenim rtvama ratnog i poratnog stradanja Drugog svjetskog rata, kao i spomen na hrvatske branitelje i rtve poratnog jugo-komunistikog terora upe Vratišinec.

Smatramo da svaki ovjek ima pravo na ivot, a minimum dostojanstva koje smo kao društvo prema pokojniku duni iskazati i poštivati je i pravo na grob, bez obzira na politiko, vjersko ili nacionalno opredjeljenje umrloga. Kako za rtve OZN-inih likvidacija poubijane na podruju uz prugu eljeznikog kolodvora u Kotoribi to proteklih desetljea nije uinjeno pozivamo Vas da nam se prikljuite u molitvi za pokojnike kojima njihovi krvnici uskratiše minimum dostojanstva i dosega civilizacije koje nas ubraja u ljude vrijedne poštovanja i europskog opredjeljenja.

Predsjednik Društva
Franjo Talan

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!