www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 27 Rujan 2020
 
 
DAN POBJEDE /DAN OLUJE/ DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
Srijeda, 05 Kolovoz 2009

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani Knin u vojnoj operaciji Oluja.

..................
Hvidra Zagreb:
Poast na groblju
Predsjednik Hvidre Zagreb Ivan Panda kae da e lanovi zagrebake Hvidre otii u Knin, ali u svojoj organizaciji, i to samo da bi na groblju zapalili svijee poginulim suborcima.
- To je sve što emo uiniti, drugo nas u Kninu više ne zanima, iako nam je Oluja svetinja. Ali branitelji su u Kninu postali zadnja rupa na svirali – kae
Panda.

injenicu da se pozivi braniteljima za mimohod šalju u zadnji as, doslovno dva radna dana prije proslave, on objašnjava pokušajem da se zaustavi ili barem umanji bura koja se sprema u avoglavama gdje se na proslavu ove godine slijeva cijela Hrvatska.

Poziv za mimohod dobila je i zadarska Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, iji je predsjednik
Goran Burul s indignacijom odbio sudjelovati u defileu pred politiarima.

- Branitelji su praktino izbaeni s kninske proslave, mi se posljednjih godina nismo mogli ni pribliiti mjestu glavnih dogaaja u Kninu. Mi, koji smo oslobaali metar po metar “Krajine”, zasluili smo potpuno drukiji tretman na Dan pobjede i više ne elimo biti dio tog cirkusa – kae
Burul.

Iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zadarske upanije poruili su da ih jei pomisao na mimohod i na agente koji ih pretresaju u Kninu.

 

Preuzet lanak HVIDRE ZAGREB 2009.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/31016/Necemo-paradirati-u-kninskom-cirkusu.html 

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!