www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 20 Rujan 2020
 
 
OSVRT - OSKAR ARUNI NA TEKST DR. SC. ILIJE BARJAI
etvrtak, 06 Kolovoz 2009

U tekstu dr. sc. Ilije Barjašia ima 80% nerazumljivog sadraja. Što je pjesnik htio rei u dugakim reenicama i prazninama:   
 «Daleko od toga da u hrvatskoj nema „boljih i gorih“ sela i gradova s razlikom što su neka u planinskim predjelima, neka u ravniarskim a neka po otocima. Ali, naroito i u ovo vrijeme, misli se da su uzori uvijek odraz svojih djela. Kada bi bili samo prosjek kvalitete po mjeri ovjeka u hrvatskoj uope, uz specifinosti sela i gradova, odnosno svih stanovnika u hrvatskoj. . . bilo bi dobro.  «
 

Ovakve reenice me uvijek podsjete na neke iz Marxovog  «Kapitala» koje mi um uvijek odbijao usvojiti. Odmah poslije ove reenice dr. sc. Ilija Barjaši je jasan i konkretan, osuda Thompsona, ali i Škabrnjana. 

 «Ovih dana Škabrnjani su ljuti na Marka Perkovia Thompsona iz avoglava jer im nee pjevati i uveseljavati, ih na dan sjeanja na rtve, ukoliko mu ne plate 25 000 eura.»  

Kako uveseljavati? Zar dr. sc. Ilija Barjaši misli da se uz pjesme Thompsona moe veseliti? Zar dr. sc. to sve vidi kao «panem et circenses»? Zar dr. sc misli da se Škabrnjani mogu veseliti što su imali toliko rtava? Zar dr. sc ne shvaa da se uz Markove pjesme ne moe veseliti.  Da se uz njegove pjesme die nacionalni ponos, domoljublje, a s njima i poljuljano znanje, detumanizacijom, tj dehrvatizacijom, o tome da nisu uzalud poginuli. Nadalje, dr. sc. Ilija Barjaši dok je ovo pisao znao je da e Thompson nastupiti u Škabrnji i to besplatno:

«Koncert u Škabrnji, na kojem e 15. kolovoza, odnosno na blagdan Velike Gospe, nastupiti Mate Buli odrat e se, a na njemu e kao gost nastupiti M. P. Thompson. Zdravko Bariši, Thompsonov menader, demantirao je nagaanja u medijima u kojima se tvrdilo kako Marko Perkovi nee nastupiti jer za uzvrat nije dobio novani iznos od 25 tisua eura. Pjeva e na koncertu nastupiti besplatno, te za nastup nee traiti novani iznos.»

Na koncu nema ništa besplatno. I svaiji besplatni koncert košta. Tko e platiti struju, postavljanje i micanje bine i sve što ide uz binu, tko razglas i ton majstora, tko redare. Pa to nije mala svota eura kako si zamišlja dr. sc. Dr. sc. Ilija Barjaši bi 25 000 EU uloio u «neku proizvodnju» vonjak ili tvornicu. Tak si mali Ivica i Stipica zamišljaju pokretanje proizvodnje «resursa». Ništa drugo nego demagogija. Pa neka nam ree  kojeg to voa vonjak a da ga voari ne posijeku motornim pilama, ili kakvu tvornicu, ega tvornicu, pa da se riješimo krize prije Amera. Veli dr. sc. Ilija Barjaši:

 

«Marka kao pjevaa „umjetnika“ propagira srpska i hrvatska televizija, svaka na svoj nain.   

Ovo o umjetniku u zagradama a i cijeli njegov odnos prema MPT-u moe napisati samo um u posjedu velike koliine zavisti. Um baziran na inerciji 50-godišnjeg soc
JALizma. Akademik Josip Peari zna na svojim promocijama rei :

«Svatko u sebi ima jednog malog crvenog, i ja ga ponekad vidim kod sebe, a onda odem pred ogledalo i pljunem u njega.»

Oskar Šaruni
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!