www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Predsjednitvo > lanovi predsjednitva > I. Kujundi
etvrtak, 09 Srpanj 2020
 
 
MATE PAVKOVI
Subota, 23 Veljaa 2008

Ime i prezime: dr. sc. Mate Pavkovi

Datum roenja:  18. studenog 1951. godine

Mjesto roenja:  Rakitno, opina Posušje

Brano stanje: oenjen


Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a srednju školu u Mostaru. Diplomirao je 1975. godine na Fakultetu industrijske pedagogije i stekao zvanje profesor fizike i tehnikog obrazovanja. Magistrirao je 1987. godine na fakultetu politikih znanosti u Zagrebu, temom "Financiranje obrazovanja", te na istom fakultetu 1996. godine stekao zvanje doktora znanosti.

Po završetku studija predavao je fiziku u Gimnaziji "Lištica", a nakon odsluenja vojnog roka 1978. godine, predavao je fiziku i OTP u "Srednjoškolskom centru za upravu i pravosue" Zagreb (bivša i sadašnja I i IV Gimnazija).

U mandatu od 1986. do 1990. godine bio je delegat "VUR-a" Grada Zagreba. U svom djelovanju zalagao se za bolji poloaj obrazovanja i njegovu reformu - nove prioritete u raspodjeli akumulacije, za suverenitet hrvatskog naroda, njegovo dostojanstvo, ravnopravnost, neovisnost i višestranaje, protiv jednoumlja i europske i meunarodne izolacije. Aktivno sudjelovao u povijesnim promjenama politikog ustroja i Saveza sindikata Republike Hrvatske. 1989. godine bio je lan sindikalne komisije za izradu Ustava Hrvatske koji je pretea Ustava samostalne i suverene Republike Hrvatske.

lan je HZD-a od 1989. godine.

Poslije prvih demokratskih izbora Vlada Republike Hrvatske imenovala ga je direktorom Republikog fonda za predškolski odgoj, zatim pomonikom ministra prosvjete, kulture i športa. Bio je lan i predsjednik mnogih komisija Vlade Republike Hrvatske; lan kriznog stoera Ministarstva prosvjete, kulture i športa, potpredsjednik Vladine komisije za sprjeavanje  i zlouporabu opojnih sredstava itd. U meuvremenu bio je generalni direktori predsjednik Uprave nekoliko trgovakih društava kojima je uspješno rukovodio. 2001. godine izabran je za ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu.

Honorarni je suradnik i predava na Hrvatskim studijima Sveuilišta u Zagrebu.

Objavio je niz znanstvenih i strunih radova iz podruja politologije i obrazovanja te knjige "Pomozimo porušenim školama i djejim vrtiima" i "Hrvatske ratne štete u Domovinskom ratu" - U knjizi su obraene ratne štete u podruju društvenih djelatnosti (prosvjeta, kultura, visoko obrazovanje i znanost, zdravstvo i socijalna skrb) i u gospodarstvu (graevinarstvo, stanogradnja, poljoprivreda i šumarstvo, industrija, promet, vodoprivreda...) te ekosustavu, 212 stranica.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!