www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Predsjednitvo > lanovi predsjednitva > M. Romi
etvrtak, 28 Sijeanj 2021
 
 
RUICA AVAR
Subota, 23 Veljaa 2008

Ime i prezime: Ruica avar, dr. stom. i dr. med.

Datum roenja: 13. oujska 1937.

Mjesto roenja: Proboj, Ljubuški, Hercegovina

Brano stanje: udata, majka 4 djece, 3 sinova branitelja hrvatske domovine u Domovinskom ratu

 

Obrazovanje:

Osnovnu i srednju školu pohaala i završila u Srijemskoj Kamenici, Petrovaradinu i Novom Sadu.

Stomatološki i medicinski fakultet završila na zagrebakom sveuilištu, kao i specijalizaciju iz djeje i preventivne stomatologije, te postdiplomski studij na Školi narodnog zdravlja «Dr. Andrija Štampar», smjer javno zdravstvo i epidemiologija.

Sadašnje funkcije:

Predsjednica Hrvatskog pokreta za ivot i obitelj, humanitarne udruge osnovane 25. oujska 1990. godine, koja se miroljubivim sredstvima zauzima za sve bitne duhovne i moralne, osobne, obiteljske i društvene vrijednosti, a u prvome redu za apsolutnu zaštitu svakog ljudskog ivota, od zaea do naravnoga kraja, kao i za materijalnu svaku drugu pomo obiteljima, osobito onima sa brojnom djecom.

Ranije funkcije: 

Isto kao prethodno. Tijekom Domovinskog rata organizirala više molitvenih i prosvjednih akcija protiv agresije na Hrvatsku, te suraivala sa svim hrvatskim dragovoljakim i stradalnikim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

 

-         lanica je Hrvatskog društva politikih zatvorenika.

-         Poasna lanica Društva «Hrvatska ena».

-         lanica Hrvatskog kulturnog društva «Napredak»

-         lanica Hrvatskog katolikog lijenikog društva

-         lan Matice Hrvatske itd.

 

Priznanja:

- Odlukom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tumana, odlikovana je Redom Stjepana Radia, u povodu Dana dravnosti 1996. godine.

 

Knjige i znanstveni radovi:

Napisala je veliki broj lanaka odgojnog, proivotnog, moralnog, socijalnog i politikog sadraja, objavljenih u više listova i asopisa katolike i društvene provenijencije, kao i vei broj još neobjavljenih radova slinog sadraja.

 

Nastupala je u više TV i radijskih emisija, sudjelovala svojim radovima na obiteljskim skupovima, te odravala više predavanja o obiteljskim temama.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!