www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 27 Rujan 2020
 
 
BRITANIJA I BLEIBURKA TRAGEDIJA - PREDSTAVLJENA KNJIGA U HRVATSKOJ MATICI ISELJENIKA
Petak, 25 Rujan 2009
 Hrvatsko rtvoslovno društvo uz asniki klub 242 - Zagreb i Hrvatski meudruštveni odbor za New South Wales danas je predstavio u Matici hrvatskih iseljenika - Zagreb, prijevod knjige Britanija i Bleiburka tragedija u uvjerenju da e i ovo biti vrijedan doprinos istraivanju naše prošlosti.

Suzanne Brooks-Pinevi, Francuskinja porijeklom, vezana za Veliku Britaniju i Novi Zeland, gdje ivi sa svojim suprugom Hrvatom gospodinom, Gašparom Gary Pineviem s kojim dijeli ljubav za Hrvatsku, u ovoj je knjizi otvoreno osudila izdaju Velike Britanije na kraju II. sv. rata u odnosu na neduni hrvatski razoruani puk.

Bio je to zloin u miru, a ne ratni zloin. Prekršena su sva pravila meunarodnog humanitarnog prava himbenom ulogom Velike Britanije i mega zloinom kojeg su oni omoguili i u kojem su sudjelovali, a izvršitelji u bili Tito i njegovi srpsko-jugoslavenski partizani. Hrvati su doivjeli izdaju na Krbavskom polju od Turaka, od Habsburgovaca zloinom nad Zrinskim i Frankopanom i na Bleiburgu od asnika Velike Britanije i razbojnika Titovih bandi.


Zahvalni smo Suzanne Brooks-Pinevi na ovom slikovitom pjesnikom prikazu tunih dana Bleiburga i tragedija Domovinskog rata.

U Zagrebu, 24.09.2009.
Zvonimir Šeparovi

Predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva

  Tomislav Nürnberger                                                                Tomislav Beram i prof. dr. sc. Zvonimir Šeparovi
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!