www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 23 Rujan 2020
 
 
KATOLIKA MISIJA U MARIBORU - SPOMEN MISA ZA RTVE TEZANSKOG GOZDA I OKOLICE MARIBORA
Ponedjeljak, 26 Listopad 2009
 Dolaskom novoga sveenika voditelja katolike misije u Maribor vl. Ilije Janjia, a na poziv predsjednika HRVATSKOG KULTURNOG DRUŠTVA gosp. Josipa Kelemena odrao sam predavanje HRVATSKI KRINI PUTEVI HRAVATA - UZROCI I POSLJEDICE.

Nakon predavanja ukratko smo upoznali o tekuim zbivanjima i problemima novog voditelja katolike misije. Donijeli smo zajedniku odluku da se nastavi, obnovi i odri ve ranije ustanovljena tradicionalna Spomen misa za rtve Tezanskog gozda i okolice Maribora.Mene je pripalo zaduenje da izvršim organizaciju i pozovem udruge i predstavnike iz Hrvatske.


U roku od etiri dana misu smo pripremili, zahvaljujui  prije svega vl. Iliji Janjiu uspješno je obavili. Hvala mu da se svijea i ove godine kao prošle nije ugasila na Dobravi.

 Nakon komemoracije na Dobravi predloio sam obilazak mjesta gdje je vršen iskop. Na mjestu Gramoznice gdje nije izvršena sondaa postavljen je spomenik, a za koju su svjedoci izjavili da tu lei 40 - 60.000 rtava Krinog puta.

Zapalili smo svijee.

Veleasnog Iliju Janjia i prisutne sam upoznao o vremenu iskopa iz protu oklopnog jarka kao i njegovom sondiranom djelu u duini 950 m nakon ega je veleasni blagoslovio ove terene i obavio vjerski obred.
 

elimir Kuzatko
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!