www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 20 Rujan 2020
 
 
HRVATSKA KULTURNA ZAJEDNICA IZ STUTTGARTA - PROSVJED PROTIV ODLUKE SPORAZUMA O ARBITRAI
Ponedjeljak, 02 Studeni 2009

Datum objave: 30.10.2009 23:26
Autor: tportal.hr
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/41538/Sloveniji-poklanjamo-nalaziste-nafte-i-plina.html

Na prijedlog Sporazuma o arbitrai, uvršten na dnevni red sjednice Hrvatskog sabora u ponedjeljak, estoko se obrušila Hrvatska kulturna zajednica iz Stuttgarta, tonije njezin predsjednik Petar Hini. Pismo prenosimo u cijelosti:

STUTTGART - 'I mi kao zainteresirani promatrai dugogodišnje borbe Slovenije da otme dio hrvatskog teritorija ne bismo smjeli šutjeti nad injenicom da hrvatsko politiko vodstvo odluuje o cjelovitosti hrvatskog dravnog prostora upravo kao da se radi o njegovoj privatnoj njivi, pa ni tada je ne bi smjeli izdvojiti iz dravnog suvereniteta Republike Hrvatske.

Stoga ulaemo naš prosvjed protiv odluke premijerke hrvatske Vlade, ge Kosor, predsjednika Republike gosp. Mesia i svih stranki koje namjeravaju podrati takvu politiku trgovinu s dravnom, odnosno imovinom hrvatskoga naroda, koji je jedini suveren cjelokupnog prostora, za koji se je kroz stoljea borio i oslobodio ga.


Pridruujemo se nezadovoljstvu hrvatskog strunjaka za pitanje dravnih granica dr. D. Rudolfu , koji se ve nakon prvog sastanka Pahor – Kosor otvoreno suprotstavio odluci koja prejudicira naša neupitna prava na tom dijelu Republike Hrvatske.


Svima elimo takoer skrenuti pozornost na injenicu da podruje koje Vlada namjerava pokloniti Sloveniji da bi RH ušla u EU, po svojoj vrijednosti nadilazi svaku potporu koju nam nudi EU. Tu se radi o 'x' milijardi eura vrijednom podruju koje nije samo ribolovno, nego i znaajno nalazišno podmorje nafte i plina', poruio je Hini.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!