www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 27 Rujan 2020
 
 
PROTIV RATIFIKACIJE SPORAZUMA O ARBITRAI
Petak, 06 Studeni 2009
Još se nije ni osušila tinta potpisa na donesenom Zakonu koji omoguava stranim dravljanima da nesmetano kupuju, odnosno trguju nekretninama u Republici Hrvatskoj, Zakonu koji je stupio na snagu s prvim veljae 2009., uslijedio je novi šok za hrvatsku javnost. Naime, nakon prethodne suglasnosti zastupnika u Hrvatskom saboru, dana 4. studenog 2009. svoj potpis na Sporazum o arbitrai izmeu Republike Hrvatske i Slovenije stavila je predsjednica Vlade Republike Hrvatske, gospoa Jadranka Kosor.

A zastupnici, nisu zapamtili rijei velikog hrvatskog sina Stjepana Radia, jer oito je, povijest se ponavlja i poput „gusaka u magli“ donijeli su odluku da se Sporazum o arbitrai sa Slovenijom potpiše, ime Republika Hrvatska treba platiti ulaznicu u Europsku uniju.

Zar su zato najbolji hrvatski sinovi poloili svoj ivot na Oltar Domovine tijekom Domovinskog rata, za slobodnu, nezavisnu i demokratsku dravu, u kojoj e na alost, bjelosvjetski hohštapleri ucjenom prisiljavat hrvatsku dravu da se odrekne dijela svog teritorija koji je sastavnica hrvatske dravnosti?

Nitko u našoj Domovini nema pravo donijeti takvu odluku bez referenduma na kojem e hrvatski narod i svi hrvatski graani odluiti. Osim toga, uspomena na hrvatske sinove koji su u Domovinskom ratu dali svoje ivote za ostvarenje tisuljetnog sna hrvatskog naroda, ostvarenje drave Hrvatske, obveza je da uvamo buduem hrvatskom naraštaju  teritorijalnu cjelovitost Lijepe naše.
Suglasnost na Sporazum o arbitrai sa Slovenijom donijela je hrvatska politika elita. U normalno ureenoj dravi to bi se smatralo inom veleizdaje, jer se radi o eklatantnom kršenju ustavne steevine koja govori o ouvanju nacionalnog dobra, prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime. Na alost, nitko prije potpisivanja naprijed spomenutog Sporazuma u Stockholmu, nakon ega e u bliskoj budunosti Hrvatska ostati bez dijela svog teritorija, nije pitao što o tome misli hrvatski narod i svi hrvatski graani.

Ne preostaje ništa drugo nego nadati se da e se zastupnicima u Hrvatskom saboru rasvijetliti pamet i da e donijeti pravu odluku i odbiti ratificirati potpisani Sporazum o arbitrai i time ne pristati na ultimatum Europske unije, koja svoju lanicu Sloveniju pokušava nagraditi dijelom hrvatskog teritorija kao zalog za ulazak Hrvatske u Uniju. Sramotno, jer neodoljivo podsjea na vrijeme kolonijalne raspodijele „plijena“, a još sramotnije u kontekstu injenice da novija europska povijest ne pamti takav presedan.

Tome se treba jasno i glasno suprotstaviti i rei: „Dosta, juer ste utamniili hrvatske generale Domovinskog rata, danas traite topnike dnevnike i ucjenjujete oduzimanjem dijela hrvatskog teritorija, što je slijedee na redu?“ Ne morate primiti Hrvatsku u Europsku Uniju, jer Hrvatska stoljeima pripada civiliziranoj i uljuenoj europskoj obitelji, a hrvatski narod je meu najstarijim europskim narodima.

U konanici sve e ovisiti o odluci zastupnika Hrvatskog sabora kada Sporazum doe na ratifikaciju. Neka im domoljublje, mudrost i glas naroda budu vodilja kada budu donosili odluku, a prije toga neka se prisjete i zapitaju, što su uinili i što su propustili uiniti kada su dali suglasnost za potpis Sporazuma o arbitrai. Stoga, pred licem hrvatskog naroda i svih hrvatskih graana, zastupnicima u Hrvatskom saboru ostaje donijeti odluku kojom se odbija ratifikacija Sporazuma o arbitrai potpisanog u Stockholmu.
 Neka im od pomoi bude i misao oca hrvatske knjievnosti Marka Marulia: 

Odravajte sabore, o stvarima opim se savitujte,
po redu, zakonu, po pravdi, iskreni, poetno odluujte,
nikakva strast i mrnja nek dušu vam ne mori,
i nepristrano osluhujte savite, a narod vam ih zbori.   

Ovim tekstom javno prosvjedujem protiv Sporazuma o arbitrai potpisanog u Stockholmu i ustajem protiv ratifikacije tog Sporazuma u Hrvatskom saboru.  

Dragutin Bauman
 
Rapska 46, 10000 Zagreb
U Zagrebu, 06. studeni 2009. 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!