www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 23 Rujan 2020
 
 
MANHATTANSKA DEKLARACIJA: POZIV NA DUHOVNU REVOLUCIJU - IVAN JOHN PRCELA
Nedjelja, 29 Studeni 2009
 U VJERNOSTI BOJIM I NARAVNIM ZAKONIMA, mona je poruka potpisnika Manhattanske deklaracije, NE DAMO SE POKOLEBATI I SPREMNI SMO AK I NA CIVILNU NEPOSLUŠNOST, AKO NAS DRAVNE I DRUGE VLASTI SVOJIM BEZBONIM I PROTUNARAVNIM ZAKONIMA BUDU PRISILJAVALE NA NEVJERNOST BOGU I NASIM VJERSKIM VREDNOTAMA.

Piše J. Ivan Prcela Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
(Cleveland, Ohio, USA – 24. studenoga 2009.)

U prošlih 6 mjeseci preko sto katolikih, pravoslavnih i evangelikih predvodnika u SAD-u na svojim su sastancima i putem razgovora i dopisivanja pripremali  povijesnu Deklaraciju u obranu ivota, braka i vjerske slobode.  Tu Deklaraciju su 20. listopada završili u Manhattanu (New York) i nju nazvali MANHATTAN DECLARATION te ju iz Washingtona u javnost dali 20. studenoga 2009.

Glavni sastavljai Manhattanske deklaracije su Robert George, profesor na Princeton University,  N. J. i Charles Colson, jedan od evangelikih predvodnika.  U tome skupu su takoer Kardinal Rigali, Kardinal Maida, Timothy M. Dolan, newyorski nadbiskup, Charles Chaput, denverski nadbiskup, dr. James Dobson, evangeliki svjetlonoša, i drugi katoliki, evangelici i pravoslavni pastiri.

U prva dva dana postojanja Deklaracije broj od 100 potpisnika porastao je na 1500.  Ovaj broj iz dana u dan raste pa potpisnici ve sainjavaju pravi pravcati vjersko-domoljubni Pokret.  Na svetkovinu Krista Kralja globalna katolika TV mrea, EWTN, u nekoliko je navrata s velikim oduševljenjem pozdravila taj novi Pokret,  Deklaraciju je nadugo citirala i svojim gledateljima i slušateljima njene je direktive od svega srca preporuivala.  S mnogo, mnogo detaljnih citata EWTN i juer je za vrijeme svete Mise s propovjedaonice Deklaraciju i taj novi kršanski Pokret pred svoje gledatelje  nekoliko puta iznijela.

U ast STOTINA TISUCA muenika Hrvatskog holokausta Bleiburske tragedije, i ja sam juer Deklaraciju potpisao i svoj potpis lankom na engleskom popratio.  Jedan cijeli pasus Manhattanske deklaracije UKLJUIVO se odnosi na preuasnu Bleibursku tragediju jer Deklaracija govori o genocidnim pokoljima etrdesetih godina prošloga stoljea. HRVATSKI HOLOKAUST sam povezao s tim dijelom Manhattanske deklaracije jer ona je prava Magna Carta 21. stoljea o ivotu, ljubavi i slobodi savjesti. Kao takva, Deklaracija ve odjeka nalazi ne samo u zemljama Sjevernoamerikog kontinenta nego takoer i u prekooceanskim dravama, ukljuivši sve evropske drave skupa s mojom IZUMIRUOM Hrvatskom.

Manhattanska deklaracija vrhunskog je sadraja, jezika i stila.  Ona je duga 7 stranica i obuhvaa pet sljedeih dijelova: Uvod (Preamble), Deklaraciju, ivot, Brak i Slobodu savjesti. Svaki dio i svaki redak sa svetopisamskog, teološkog, povijesnog, obiteljskog, socijalnog i domoljubnog gledišta Duhom Svetim su nadahnuti i moan su poziv kršanima svih tradicija da U KRISTU budu jedno srce i jedna duša branei vjeno dostojanstvo svakog ljudskog ivota, svetost braka izmeu muza i ene te od Boga i same naravi zajamenu vjersku slobodu.

Potpisnici Deklaracije, u ime vjerskih zajednica kojima pripadaju, izjavljuju se spremnim rtvovati ak svoje ivote i samo postojanje svojih institucija u BESKOMPROMISNOJ obrani ljudskog ivota, naravnog braka i vjerske slobode. Oni pozivlju na nepokolebivu vjernost tim ivotnim misterijima sve VJERNE Kristove sljedbenike i sve ljude dobre volje, poglavito Zidove i muslimane. Sile pakla, sljedei Sotonu, oca lai i ubojicu od poetka, ujedinile su se u ubijanju mnogih milijuna neroene djece, u rušenju naravnoga braka i u sistematskome gaenju vjerske slobode.  Upravo zato, svaka reenica Manhattanske deklaracije poziva sve potpisnike i druge sljedbenike njenih smjernica na HEROJSKU VJERNOST kulturi ivota i ljubavi nasuprot kulturi smrti i mrnje, pa makar ova posljednja dolazila s najviših politikih, socijalnih i drugih vrhova.

U VJERNOSTI BOJIM I NARAVNIM ZAKONIMA, mona je poruka potpisnika Manhattanske deklaracije, NE DAMO SE POKOLEBATI I SPREMNI SMO AK I NA CIVILNU NEPOSLUŠNOST, AKO NAS DRAVNE I DRUGE VLASTI SVOJIM BEZBONIM I PROTUNARAVNIM ZAKONIMA BUDU PRISILJAVALE NA NEVJERNOST BOGU I NAŠIM VJERSKIM VREDNOTAMA.  Poruka ove Deklaracije nauka je takoer Kristova i itave Biblije. Prihvatimo zato smjernice Deklaracije i po njima ivimo!  Iznad svega, budimo postojani u molitvi Bogu Svemoguemu i Sveznajuemu, da On PREKO NAS  potpuno uništi kulturu smrti pa da tako našom zemljom i cijelim svijetom zavlada KULTURA IVOTA, MIRA I LJUBAVI.

Naknadno objašnjene koje je došlo iz Clevelanda od autora:
Što znai, npr., da e Katolika Crkva u SAD-u biti primorana zatvoriti svojih 640 bolnica jer u njima ona NIKADA nee pristati na ubijanje neroene djece - oko ETIRI TISUE dnevno samo u SAD-u. Na pr., najstarija Katolika agencija za adoptiranje siroadi u Bostonu potpuno je zatvorena radi nepravednog i nenaravnog zakona izjednaivanja NARAVNIH i istospolnih brakova u dravi Massachussets. U tome smislu ona Deklaracija izjavljuje da ce oni kao potpisnici i njihove vjerske zajednice rtvovati ne samo sami sebe nego i postojanje SVOJIH institucija, ako ih nepravedni i nenaravni zakoni budu na to prisiljavali.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!