www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Komentari > GRAANSKA UDRUGA ZA LJUDSKA PRAVA - ZORAN PUSI - ZAHTJEV ZA PROMJENOM USTAVA RH
Subota, 11 Srpanj 2020
 
 
GRAANSKA UDRUGA ZA LJUDSKA PRAVA - ZORAN PUSI - ZAHTJEV ZA PROMJENOM USTAVA RH
Subota, 05 Prosinac 2009
Poštovana gospodo,

samo nekoliko sati prije 05. prosinca 2009. godine, samo nekoliko sati prije datuma kada se obiljeava 91. obljetnica stradavanja nedunih Hrvata koji su u Zagrebu prosvjedovali protiv uspostave Kraljevine SHS (kasnije Jugoslavije), Zoran Pusi, blii rod glavnog i odgovornog ubojice, Grge Angjelinovia (djedov brat), zatraio je slijedee:

GRAANSKA udruga za ljudska prava na ijem elu je Zoran Pusi trai od Ustavnog suda i saborskih zastupnika da iz Ustava izbrišu odredbu o zabrani udruivanja u saveze s bivšim jugoslavenskim republikama.

lanak 141. hrvatskog Ustava odreuje da je zabranjeno udruivanje RH u saveze sa drugim dravama koje bi dovelo ili moglo dovesti do obnavljanja jugoslavenskog dravnog zajedništva. Pusi smatra kako se tim lankom onemoguava slobodan razvitak drave.

Tvrdi kako su tvorci Ustava poetkom 90-ih godina razmišljali o Miloševievoj Srbiji od koje se trebalo distancirati i zaštititi. No, po Pusiu, ve danas Srbija nije jednaka kao u doba vladanja Slobodana Miloševia te da potomcima treba dopustiti slobodno odluivanje o udruivanju, piše Slobodna Dalmacija.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zoran-pusic-iz-ustava-izbrisati-zabranu-udruzivanja-sa-srbijom/463528.aspx


Uoavamo li drskost i bezobrazluk Zorana Pusia? Uoavamo li poveznice izmeu njegova zahtjeva i onoga što se je njegov rod uinio u prosincu 1918. godine, tono na dan njegova proglasa?
Uoavamo li sada ozbiljnost  "Jugosfere" i "Zapadnog Balkana"?

Nadolazei predsjedniki izbori zadnja su šansa da od Hrvatske spasimo što se spasiti dade, ukoliko dr. Tuman ne postane predsjednik u povijesnim udbenicima naša generacija biti e oznaena sramotnim imenom kao i ona što je u Beograd trala sa "Adresom" i indirektno uzrokovala smrt i patnje gotovo milijun Hrvata!

U nadi da e netko javno reagirati na ovaj in nezapamene drskosti
srdano vas pozdravljam.

Matej Kneevi
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!