www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 23 Rujan 2020
 
 
PISMO A. OBRANIU - U SPOMEN MASOVNOJ GROBNICI U SESVETAMA
Srijeda, 03 Veljaa 2010
 Poštovani gosp. Alfrede Obraniu,

Neka je Bogu ast i slava, što ste Vi još uvelike zanimate za moj POKLANI naraštaj i što Vam na srcu lei vrsta volja dati otkopavati Sesvetsku šumu i tolike druge masovne grobnice koje su u najmanje detalje opisane u mojemu ivotnome djelu i kojih je, naalost, previše uzdu i poprijeko Lijepe naše.

Masovna grobnica jednoga dijela mojega POKLANOG naraštaja u Sesvetama je prikrivena pregustom šumom.  To masovno ubijalište i još masovnije i ORGANIZIRANIJE na splitskom groblju Lovrinac treba
otkopati i na javnost iznijeti što su hrvatoderni jugo-partizani ni POSLIJE Drugoga svjetskog rata inili nad mojim herojskim naraštajem.

Iskaz Krune Vuievia je tako detaljno opisan da ga ja smatram najvrjednijim od svih drugih dokumenata unutar knjige HRVATSKI HOLOKAUST. Pregusta Sesvetska šuma takoer postoji i krije jednu od najmasovnijih grobnica mojega POKLANOG naraštaja. U tunome svibnju godine 2005. ja sam se pred tom šumom dao fotografirati i fotografiju imam kod sebe. Iako u u oujku navršiti 88 godina,  Bogu hvala, tu sam pa pred Bogom i svijetom još sam uvijek spreman rijeju i perom braniti svoj POKLANI naraštaj. Moj naraštaj je previše ocrnjen širom svijeta. To me je ponukalo da se posla latim i evo cijeli svoj ivot ne prestajem pisati POVIJESNU istinu o mojemu POKLANOM i ocrnjenom naraštaju.

 Na našu narodnu sramotu, “antifašistika” Republika Hrvatska IGNORIRA i mene i moje ivotno djelo jer još uvijek propovijedaju partinzanluk. Nazivlju ga “antifašizmom” i u ime toga prokletoga antifašizma ne dozvoljavaju otkopavati niti jedno od dugoga niza masovnih ubijališta HRVATSKIH RATNIH ZAROBLJENIKA I MNOGIH TISUA DRUGIH DRAVOTVORNIH HRVATA I HRVATICA.  Gradnja ceste, i to samo graenja ceste, blizu Krapine hrvatske je vlasti prisilila da barem djelomino otkopaju vrh hrvatske Kalvarije u Macelju. Nigdje drugdje otkopavanje ne poduzimlju nego ga ak koe.
Unato tome, jame-grobnice sve više govore svojim monim jezikom pa se je nadati da e pred Bojim prijestoljem molitve mnogih naših hrvatskih muenika ve jednom probuditi hrvatske mase da ih štuju i da njihovim smrtnim ostacima ve jednom dostojan ukop dadnu.

Ostajui u nadi, da ete Vi i svi drugi, koji se okupljaju oko “Politikog zatvorenika” i oko drugih hrvatskih dravotvornih novina i organizacija, ipak konano poeti otkopavati Sesvetsku šumu i druge šume koje prikrivaju masovne grobnice naših velikih muenika, sve Vas iskreno pozdravljam i ostajem.

Uvijek vjeran svome POKLANOM naraštaju,
J. Ivan Prcela
Urednik-autor HRVATSKOG HOLOKAUSTA  

FOTO arhiva: HD

SA VIII. Sabor Hrvatskog društva politikih zatvorenika
http://hakave.org/index.php?option=com_content&task=view&id=4261 U subotu 28.oujka 2008. odran je VIII. Izborni sabor Hrvatskog društva politikih zatvorenika (HDPZ) u nazonosti biskupa mons. dr. Mile Bogovia, HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru dr. Andrije Hebranga, dravnog tajnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Ante Zvonimira Golema, gradonaelnika Grada Zagreba Milana Bandia i drugih gostiju. Za predsjednika je ponovno izabran Alfred Obrani, a za dopredsjednike Jure Knezovi, Slavko Meštrovi i Marko Grubiši te za lanove Vijea koje bira Sabor Marijan Buconji, elimir Crnogorac, Franjo Ivi, Andrija Vuemil i Zorka Zane. Poasnim lanovima HDPZ-a proglašeni su biskup mons. dr. Mile Bogovi, zbog velikog doprinosa u izgradnji Crkve hrvatskih muenika na Udbini, i dr. Andrija Hebrang, "jer je svojim ivotom i radom svjedoio ono što govori". U nastavku donosimo izvješe predsjednika HDPZ-a Alfreda Obrania, kao i zakljuke koje je skup donio. Podsjeamo kako HDPZ redovito izdaje mjesenik "Politiki zatvorenik", kojeg smo ve preporuili našim itateljima, a internetske stranice Društva su www.hdpz.htnet.hr.(mm)

Izvješe predsjednika na VIII. Saboru Hrvatskog društva politikih zatvorenika

Prije dvadesetak godina bili smo svjedoci i sudionici povijesnih zbivanja u istonoj i srednjoj Europi. U Jugoslaviji kao najkompliciranijem uratku svjetskih i komunistikih monika proces urušavanja komunizma nije mogao protei bezbolno kao što se to dogodilo u svim bivšim komunistikim zemljama. ak što više, republiki ustavi bili su dobra zakonska podloga za miroljubivi razlaz dotadašnjih jugoslavenskih republika i formiranje demokratskih neovisnih drava. Moda bi rastakanje Jugoslavije prošlo bez rata i u miru, da i Hrvati nisu pokazali elju poput ostalih europskih naroda, da ele vlastitu dravu. Odmah su stupili na scenu sljednici onih koji su stvaranje hrvatske drave onemoguili i 1941 godine. Tada, 1941. poelo je u okolici Bjelovara i Srbu, a 1991. na Petrovoj gori i u Kninu, a sudei prema prošlogodišnjoj proslavi 27. srpnja u Srbu i okupljenim visokim politikim dunosnicima, taj datum e jednog dana proglasiti Danom protiv stvaranja hrvatske drave i kao takvog ga proslavljati.


…………
Koncem prošle godine dobili smo prvi puta potporu od Grada Zagreba i to za projekt
«
Mjesta stradanja u vrijeme komunistikog totalitarnog sustava na podruju Zagreba – lokalitet Sesvete».
Jest da je za potrebna istraivanja odobren najmanji iznos financijske potpore predvien natjeajem, no u ovom sluaju vanija nam je simbolika podrška, a nakon objave prvih rezultata, mislim da i financijska potpora nee biti upitna.

Na kraju etverogodišnjeg razdoblja elio bih se zahvaliti svim našim lanovima koji unato poodmakloj ivotnoj dobi još uvijek imaju energije boriti se za istinu. Svima koji usprkos brojnim razoaranjima, što nismo uspjeli ostvariti dravu o kakvoj smo godinama maštali, vjeruju u opstanak i bolje dane za ivot naše djece i unuka u našoj prekrasnoj domovini Hrvatskoj.

Predsjednik HDPZ Alfred Obrani
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!