www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 23 Rujan 2020
 
 
ZAMOLBA ZA POMO HRVATSKIM BRANITELJIMA U NEVOLJI
Utorak, 09 Veljaa 2010
Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Maksimirska 51/II
10000 Zagreb
Tel/Fax: (01) 2316 014
Mob (dr. avar): 098 389 890
E-mail:
hapok1990@hotmail.com


Zagreb, 7. 2. 2010.

Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu

PREDMET: Zamolba za pomo hrvatskim braniteljima u nevolji

Poštovani i dragi prijatelji, Hrvatice i Hrvati, u domovini i u svijetu!

   elei vam mir, radost i svako dobro od Gospodina, obraam vam se u ime humanitarne udruge Hrvatskoga pokreta za ivot i obitelj, i u osobno ime, kao predsjednica udruge od osnutka, tj. od 25. oujka 1990. godine, s jednom zamolbom.

   Naime, budui da sam i sama majka trojice sinova, hrvatskih branitelja, uvijek sam jako osjetljiva na poteškoe i probleme svih hrvatskih branitelja, posebno onih koji umjesto zahvalnosti za sve svoje rtve prilikom obrane i oslobaanja domovine trpe, zajedno sa svojim obiteljima, nepravdu optuivanja, uhiivanja, montiranih procesa i teških zatvora.

   Kao što je poznato, pratila sam i ta prealosna montirana suenja u Zagrebu, u ime Hrvatskoga pokreta za ivot i obitelj i Hrvatskog rtvoslovnog društva, ija sam lanica Predsjedništva, i nastojala pomoi na razne naine, koliko mi je bilo mogue. Tako me ti branitelji, kao i njihove obitelji, i osobno poznaju.

   Za vrijeme Domovinskog rata i openito do 2000. godine, naše mogunosti, kao udruge za pomo, su bile puno vee, jer smo pribavljali humanitarnu pomo za obitelji stradalnika, novane donacije nisu bile rijetkost, a i drava nam je odobravala potporu za odravanje rada udruge. Od 2000. godine, kao obiteljska udruga, na alost nismo podobni novom reimu u Hrvatskoj. Potpore nemamo više nikakve, a kao što svi znamo, i naši Hrvati u svijetu, koji su puno rtvovali, postali su razoarani i pod utjecajem negativne promidbe nepovjerljivi, pa su i donacije gotovo potpuno presahnule.

   Što se mene osobno tie, i mojih suradnika, svi smo uvijek radili potpuno volonterski. Sve što sam radila i radim besplatno, sigurno ne bih radila ni za kakve novce. ivim od lijenike mirovine i za skroman ivot mi je dovoljno, a više od toga i ne trebam.

   Za bilo kakvu novanu pomo jako mi je teško zamoliti. To zaista inim teška srca. No, ovih dana nazvala me supruga jednoga branitelja, koji je sada u zatvoru u Lepoglavi, osuen na 5 godina u montiranom procesu uz još drugih sedmero hrvatskih asnika i drugih hrvatskih branitelja, a ijem sramotnom suenju sam i ja nazoila.

   Baš taj branitelj, ija supruga me nazvala, prije izricanja presude za sebe i svoju grupu se pozdravljao sa mnom i rekao mi: "Ne budite tuni! Prošli smo mi i gore stvari!"

   Sada me njegova supruga moli za bilo kakvu novanu pomo. Kae da on ima mirovinu samo 3.000.- Kn, od ega ivi njihova obitelj sa troje školske djece, a supruga je nezaposlena. Kae da je njemu jako teško u zatvoru, a ona nema mogunosti ni da ga posjeti, zbog materijalnih razloga.

   Takoer je i dosta drugih zatvorenih branitelja u slinoj situaciji.

   Moda sluajno, isti dan mi se obratila i obitelj jednog drugog montirano osuenog branitelja, u drugom procesu, koji je u zatvoru teško bolestan, te da mu treba lijek koji košta 1.000 kn. Budui da nemam nikakvih mogunosti od udruge, iskreno kaem da sam uzela 1.000 kn sa svoga umirovljenikog tekueg rauna, ulazei u još dublji minus, i dala sam za lijek toga branitelja.

   Stoga, zaista, kako god mi bilo teško obraati se za pomo, ipak to ovoga puta inim.

  
Od srca molim sve Hrvatice i Hrvate u domovini i svijetu da, prema svojim mogunostima, pomognu ovim braniteljima u nevolji i njihovim obiteljima. Prealosno je to da su oni dovedeni u takvu situaciju u svojoj dravi, za koju su se najviše rtvovali i omoguili njezino postojanje. No, nemamo drugog izlaza. Molila bih sve do kojih ovaj moj apel stigne, i koji suosjeaju sa braniteljima u nevolji, da razmisle i uine što mogu. Ako ne mogu osobno, moda poznaju nekoga tko moe, tko bolje posluje, pa da mu nije teret odvojiti neku novanu pomo za ove svrhe. Jedino bih od srca sve molila da ne pomisle kako e to sigurno uiniti netko drugi, pa ne moraju oni osobno. Svi vi koji bi tako pomislili, znajte da ako neete Vi, vrlo je vjerojatno da nee niti netko drugi. Na alost, znam iz iskustva da je tako.

   Ovoga puta, zbog velike potrebe koju sam navela, ove branitelje i njihove obitelji usrdno u molitvi preporuam Bogu i vama svima, da uinite što moete. Ove obitelji bit e vam neizmjerno zahvalne, kao i ja osobno, a Bog e sigurno nagraditi svojim blagoslovom sve vas, za vaša dobra djela.

   Pomo moete uplatiti sa naznakom "Za hrvatske branitelje":

Adresa udruge:
 Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Maksimirska 51
10000 Zagreb

Kunski raun: Hrvatskog pokreta za ivot i obitelj:

Vlasnik rauna: Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Broj rauna: 2340009-1100203060
kod Privredne banke Zagreb

Devizni raun:

Vlasnik rauna: HRVATSKI POKRET ZA IVOT I OBITELJ
Broj rauna (IBAN): HR85-2340009-1100203060
SWIFT: PBZGHR2X
Ime banke: PRIVREDNA BANKA ZAGREB d. d.
Rakoga 6
10000 Zagreb
CROATIA
   

Uz najveu osobnu zahvalnost za sve dobro što ste inili i što inite, molitvu i najbolje elje, s poštovanjem i ljubavlju u Kristu

dr. Ruica avar
predsjednica Hrvatskog pokreta
za ivot i obitelj
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!