www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 23 Rujan 2020
 
 
PREDSTAVLJANJE KNJIGE "BRITANIJA I BLEIBURKA TRAGEDIJA" u Sydneyu, Australia
Utorak, 09 Veljaa 2010
 U nedjelju 24. sijenja 2010. u Hrvatskom društvu Sydney u Punchbowlu, u 1.30 popodne izvršeno je predstavljanje knjige Suzanne Brooks-Pinevi. Tom sveanom inu prisustvovali su brojni predstavnici kako iz hrvatskog tako i iz australskog javnog ivota. Bilo je zaista uivati u tako velikom broju gostiju koji se odazvao i koji su s velikom pozornošu slušali govornike i pratili cijelu promociju knjige.

Pozivu su se odazvali: David Clark MLC i supruga Marissa, Dr. Alan Carles (zastupao The Hon Marie Ficarra MLC), Ljubica Beri, konzul RH, Tony Marun, naelnik Strathfielda, Mirjana Cestar, vijenica opine Canada Bay i sin Danijel, Angelo Anestis, i John Lamella, vijenici opine Rockdale, fra Smiljan Birši HKC Summer Hill, Višnja Šorak predsjednica HD Sydney i suprug Krešimir, odvjetnik Robert Haralovi i supruga, Blago Peri, Ana Watson, predsjednica Hrvatski Arhiv Australije, Frane Burazer, predsjednik UHDDR, Ivo Luki predsjednik Društva Zrin i supruga Roza, Fabijan Lovokovi  dopredsjednik HOP-a i supruga Anica, Nikola Lonar, predstavnik HSP 1861, Mirjana Maji, tajnica Hrvatskog društva "Dr. Mile Budak", Vlado Zrinski, predsjednik HSS-a i supruga Milka, Vinko Begi, predsjednik HDZ, Ante Glavor, dopredsjednik HALUD-a, Zlata Radakovi, Hrvatske subotnje škole, Franjo Jurani predsjednik Udruge umirovljenika, Boidar Boi, predsjednik Hrvatske Znanstvene Zaklade. Ispriali su se: Fra Vlado Novak, Vlado Šimunovi predsjednik Hrvatskog Karlovakog društva, Tomislav Leroti, predsjednik Kralj Tomislav Hrvatski klub, Tony Stewart, predstavnik Radnike stranke za Bankstown, George Bili, vijenik opine Blacktown. U ime hrvatskih medija: Ana Dragievi i Josip Kaptolac, Hrvatski narodni radio i televizija Sydney (CNRTV) koji su ujedno snimali itavu sveanost predstavljanja knjige, te Franjo Harmat, urednik Nove Hrvatske i supruga Ana.


Knjigu je napisala Suzanne Brooks-Pinevi na engleskom jeziku, a posredovanjem Hrvatskog meudruštvenog odbora za zajedniku suradnju u NSW-u, i u suradnji s rodoljubnim Hrvatima i ustanovama u Hrvatskoj, knjiga je imala svoju prvu promociju na 24. rujna 2009. godine u zgradi Hrvatske Matice Iseljenika u Zagrebu. Toj promociji je prisustvovao i predsjednik HMO Tomislav Beram.

 Suzanne Brooks-Pinevi i njen mu Gašpar, koji ive u Aucklandu, Novi Zeland, bili su pozvani na promociju, jer tako im se je eljelo dati duno poštovanje i priznanje za osobiti trud osobe koja nije Hrvatica ali za Hrvatsku  s toliko ljubavi piše i slika.

Program su uspješno i profesionalno vodili: Zdenka Barievi na engleskom a Branko Jai na hrvatskom jeziku. Sviranjem australske i hrvatske himne otpoeo je slubeni dio promocije, te odavanjem minute šutnje za sve one koji su dali svoje ivote u obrani Hrvatske.
U ime Hrvatskog društva Sydney pozdravne rijei je uputila predsjednica Višnja Švorak na hrvatskom i engleskom jeziku, a dobrodošlicu je uputio predsjednik HMO Tomislav Beram. Kao glavni govornik je nastupio pravnik Robert Haralovi na engleskom jeziku.

U ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Sydneyju na hrvatskom i engleskom jeziku pozdravila je konzulica Ljubica Beri. Na hrvatskom jeziku je govorio dopredsjednik HOP-a Fabian Lovokovi a na engleskom The Hon David Clarke MLC NSW.

Nazonima se obratila autorica Suzanne Brooks-Pinevi, koja je slikovitim jezikom i s velikom ljubavlju govorila o svojem povijesnom djelu "Britanija i Bleiburka tragedija".

S rijeima zahvalnosti svima se obratio poznati hrvatski javni radnik Blago Peri, a iza toga je uslijedilo potpisivanje knjige autorice svima koji su unaprijed uplatili svoj prilog za tiskanje knjige. elimo naglasiti i obavijestiti kao prvo one osobe koje još nisu podigle svoju knjigu, a u isto vrijeme najaviti da je naruena još jedna pošiljka knjiga, što e pravovremeno biti objavljeno.

Na kraju je prireen zajedniki domjenak za sve poasne goste, govornike i predstavnike. (B.J.)
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!