www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 20 Rujan 2020
 
 
MOLITVA ZA SVE RTVE PODSLJEMENSKIH MASOVNIH GROBNICA
Srijeda, 31 Oujak 2010
VELIKI PETAK 2. TRAVNJA - POVIJESNI KRINI PUT NA KSAVERU U 8:00 SATI

Provincija Franjevaca treoredaca glagoljaša sv. Jeronima organizira tradicionalni povijesni Krini put na Veliki petak u 8:00 sati ujutro. Krini put e predvoditi provincijal fra Ivan Paponja uz upnika fra Nikolu Baruna. Na završetku molitve o povijesnim injenicama tradicije Krinoga puta na Ksaveru e govoriti isusovac otac dr. Vladimir Horvat.

Krini put na Ksaveru podigli su isusovci oko godine 1637. Na ast i slavu 1000 godina Hrvatskog Kraljevstva godine 1925. zapoeta je izgradnja novog Krinog puta na Ksaveru te zapoinje tradicija molitve na Veliki petak poticajem Udruge Hrvatska ena i njene osnivaice Marije Kumii.

Ove su godine i dvije posljednje postaje Krinog puta dobile svoja obiljeja. Jedna je posveena stradalnicima Drugog svjetskog rata i Krinih putova poslije Bleiburga 1945., a druga slobodnoj Hrvatskoj i obrambenom Domovinskom ratu. Ovog Velikog petka posebno sjeanje i molitva slijedi za sve rtve podsljemenskih masovnih grobnica iz vremena nakon Drugog svjetskog rata.

Pozivaju se sve udruge hrvatskih branitelja iz svih vremena ugroenosti hrvatske opstojnosti, kao i svi katoliki vjernici, da se pridrue ovogodišnjoj molitvi Krinog puta na Ksaveru na Veliki petak ujutro u 8:00 sati. 

Damir Borovak
po obavijesti p. dr. Vladimira Horvata, DI
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!