www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 20 Rujan 2020
 
 
PRIOPENJE ZA JAVNOST POVODOM 16. OBLJETNICE IZLASKA IZ ZLOGLASNOG LOGORA "STADION" U BUGOJNU
etvrtak, 01 Travanj 2010
KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ
DOMOVINSKOG RATA HVO HB
BUGOJNO
Ur. Broj: 04/10
Datum: 17.03.2010. godine

Priopenje za javnost povodom 16. obljetnice izlaska iz zloglasnog logora "Stadion" u Bugojnu

 19. oujak 2010. godine. Prošlo je šesnaest godina od dana radosti za 294 logoraša zloglasnog logora "Stadion". Istovremeno, prošlo je 16 godina traenja, boli, vapaja, molitve... Pitamo se dokad? Gdje su naši zatoeni i nasilno odvedeni? Zar ovjek moe tek tako nestati? Bugojanski Hrvati, njih 20, po prijekom sudu takozvane Armije BIH koja se predstavljala vojskom svih naroda u ovoj dravi likvidirani su i dobro skriveni, a krivce za taj gnusni zloin, i dalje štite oni što se predstavljaju da su za cjelovitu BIH! Nadaju se valjda da e vrijeme izbrisati istinu, tako da jednoga dana mogu rei kako se ništa nije dogodilo!

Pitamo se kakav je to ovjek, kakav je to narod i ija je to vojska koja zna za tijela i sudbinu 20 sinova, mueva, oeva, brae... a šuti?! Kakvo je to Tuiteljstvo koje ima dokaze protiv nalogodavaca, poinitelja kao i idejnog tvorca zloina nad hrvatskim narodom Bugojna, a ve pet puta odgaa pripremljena uhienja? Nama se ini da nam Tuiteljstvo ovakvim ponašanjem šalje jasnu poruku: "odustanite, oni su jaki, imaju jak lobi, u njih ne smijemo dirati".

alosnog li vremena i još goreg pravosua. Lobisti koriste svoj utjecaj da prikriju i zaštite zloine i zloince jer, kau, vole ovu zemlju!? Gdje smo mi tu, gdje je naš hrvatski puk dok eka istinu i pravdu? Protjeran, opljakan, raseljen, obespravljen... Nekoliko tisua hrabrih i usamljenih povratnika bori se za ivot dostojan ovjeka! Tu umiremo i tu se još uvijek raamo nadajui se da hrvatsko srce na ovome i hrvatskome tlu uz Boju pomo nikada nee prestati kucati. U spomen i na naših 20 nasilno odvedenih logoraša koji ne doekaše 19. oujak 1994. godine. Njihove obitelji punih 16 godina ekaju da ih barem dostojno sahrane! Toliko o pravdi za Hrvate Bugojna!
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!