www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Ratni zloini '91-'95 u BiH > JESTE LI ULI ZA TRUSINU?
etvrtak, 13 Kolovoz 2020
 
 
JESTE LI ULI ZA TRUSINU?
Utorak, 20 Travanj 2010
U Trusini 16.travnja 1993. (isti dan kad se dogodio zloin u Ahmiima) izvršen je, izmeu 8 i 9 sati ujutro, napad na selo Trusina (Opina Konjic) pri emu je u sat vremena ubijeno 16 civila i 6 zarobljenih vojnika HVO-a. Pripadnici ABIH su išli od kue do kue i ubijali civile koje bi tamo zatekli, a od djela civila su napravili tzv. ivi štit te krenuli na brdo Kri gdje su uz prijetnje da e civile ubiti, natjerali pripadnike HVO-a (seljaci koji su branili selo) na predaju te ih streljali.

Medijski odnos prema ratnom zloinu u
Ahmiima i Trusini je najoigledniji primjer pristranoga i neobjektivnoga izvješivanja, jer zloini su poinjeni ISTOGA DANA
! U Ahmiima se odmah pojavio UNPROFOR i kamere svjetskih TV postaja za razliku od Trusine u koju nikada nisu došli, pa ak niti za vrijeme ekshumacije zemnih ostataka ubijenih.

Izvješa BBC-jeva ratnog reportera Martina Bella iz Ahmia stvorena neopravdana slika o Hrvatima kao genocidnom narodu a Muslimanima- kasnije Bošnjacima kao rtvama.

General Slobodan Praljak uoivši veliki nesrazmjer u tretmanu zloina u Ahmiima i Trusini u hrvatskim medijima u arhivu Hrvatske radiotelevizije potraio je podatak, koliko je puta u programu tog medija spomenuta rije Ahmii a koliko Trusina i došao do zaprepašujueg podatka koji objavljuje u svojoj knjiici:
rije Ahmii spomenuta je 998, a rije Trusina SAMO 2 puta!!!

Jeste li uli za :
- Luani (Uskoplje),

- Maljine (Travnik),
- Trusina (Konjic),
- Drenovik (Kakanj),
- Busovake Staje (Busovaa),
- Doljani (Jablanica),
- Bugojno
- Zabilje (Vitez),
- Grabovica (Mostar),
- Uzdol (Prozor),
- Vareš,
- Krianevo selo (Vitez),
- Buhine Kue (Vitez) ???

- ... i mnoga druga stratišta Hrvata od strane muslimana u BiH.

Mjesenik Svjetlo rijei, koji izlazi u nakladi Franjevake provincije Bosna srebrena, napravio je izniman medijski, kulturološki, politiki, a ponajviše ljudski pothvat. Taj magazin u posebnom je izdanju objavio popis 7.762 ubijenih i nestalih Hrvata Bosne i Hercegovine u razdoblju od 1991. do 1995. godine.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!