www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 20 Listopad 2020
 
 
ANTE, ANTE, SVI SMO ZA TE I UVIK EMO BITI! - DRAGUTIN BAUMAN
Ponedjeljak, 26 Srpanj 2010
Ante, Ante, svi smo za te i uvik emo biti! Tijekom proteklih godina od završetka Domovinskog rata, hrvatski narod i svi hrvatski graani koji ljube domovinu Hrvatsku s osobitom radošu slave 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u spomen na pobjedu Hrvatske vojske i hrvatskih redarstvenih snaga u velianstvenoj vojno redarstvenoj akciji „Oluja“ i bit e tako i ove, godine Gospodnje 2010., svidjelo se to nekima ili ne, i bit e tako dovijeka, dok je hrvatskog naroda. No, po natpisima kojih je prepun  medijski prostor, „prvorazredni“ je dogaaj obnavljanje spomenika u Srbu, spomenika iju obnovu financira Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo kulture Vlade Republike Hrvatske, spomenika kojim se eli povijesnom krivotvorinom obiljeiti poetak antifašistike borbe u Hrvatskoj na poetku II. Svjetskog rata, i pored povijesne injenice da je poetak antifašistikog otpora u Hrvatskoj poeo 22. lipnja 1941. godine., u šumi Brezovica pokraj Siska, i tome u spomen je 22. lipnja  Dravni blagdan. No, ta injenica je irelevantna u odnosu na spoznaju da je prava istina da se 26. i 27 srpnja 1941. godine u Srbu dogodio etniki ustanak, da su se etnici „premetnuli“ u partizane i da je tada uslijedio strašan masakr hrvatskog naroda na tom prostoru. O tome postoje brojna svjedoanstva, a to potvruje i etniki zloin izvršen nad iteljima katolike vjeroispovijesti u upi Borievac i susjednim upama 27. srpnja 1941.godine, a spoznaja da je resorno Ministarstvo Vlade Republike Hrvatske dodijelilo financijska sredstva za obnovu spomenika etnikom ustanku u Srbu, za hrvatski narod, za sve hrvatske domoljube, sumrak je razuma.

Javno prosvjedujem protiv odluke da se obnovi spomenik etnikom ustanku u Srbu, a umjesto komentara na sramotni in resornog Ministarstva Vlade Republike Hrvatske primjerena je njemaka uzreica koju u tekstu „HRVATSKI MAZOHIZAM“ navodi profesor Branimir Lukši, citat uzreice:

„Samo najgluplja telad slavi svoje mesare“. (
završen citat),
a tekst je objavljen 25. srpnja 2010. na portalu
www.Dragovoljac.com, Glasilu hrvatskih branitelja, ratnih veterana Republike Hrvatske.

I u takvom ozraju brojnih prosvjeda diljem Domovine na odluku Ministarstva kulture Republike Hrvatske što je dodijelilo financijska sredstva za obnovu spomenika etnikom ustanku u Srbu, hrvatski narod i svi hrvatski domoljubi išekuju 5. kolovoza,
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a
obitelji zatoenih hrvatskih generala, hrvatskih vitezova, daleko od oiju javnosti nadaju se i konanom završetku kalvarije kroz koju prolaze tijekom svih proteklih godina od kada su zatoeni. Svi su hrvatski domoljubi u svojim mislima i molitvama uz poginule i nestale hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata, i sve zatoene hrvatske generale, ija je jedina krivica što su se borili za opstojnost hrvatskog naroda, odnosno za opstojnost hrvatskog nacionalnog bia. Za mukotrpnost i ustrajnost zatoenih hrvatskih generala, hrvatski im je narod zahvalan dovijeka, jer kao što biblijska pria govori, na kraju mranih katakombi pojavljuje se svijetlo. A stup srama pripremljen u Den Haagu za hrvatske generale, stup je srama pripremljen za Domovinski rat, stup je srama pripremljen za Domovinu nam Hrvatsku, stup je srama pripremljen za hrvatski narod, a sve s jednim ciljem, izjednaiti rtvu i agresora, što je elja svih onih kojima drava Hrvatska nije na srcu, od poetka, a poglavito nakon završetka Domovinskog rata. Hrvati više nikada nee biti „guske u magli“, jer hrvatski narod je mukotrpno i uz velike rtve u Domovinskom ratu ostvario slobodnu, nezavisnu i demokratsku dravu Hrvatsku. Budunost danas stanuje u Hrvatskoj i hrvatski narod nikome nee dopustiti da joj se mijenja adresa na stup srama u Den Haagu, niti da na toj adresi „stanuju“ hrvatski generali.

Stoga, neka svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, svim hrvatskim domoljubima, poglavito zatoenim hrvatskim generalima u znak potpore, estitka za
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bude:

Ante, Ante, svi smo za te i uvik emo biti!

U Zagrebu, 26. srpnja 2010.                          
Dragutin Bauman
lan Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva

 

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!