www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
POZIV NA HODOAE NA UDBINU 11. RUJNA 2010. G.
Srijeda, 25 Kolovoz 2010
U subotu 11. rujna 2010. g.

Organizacija autobusa hodoaša iz Zagreba 
HRVATSKOG RTVOSLOVNOG DRUŠTVA

Kontakt i upiti:
Ante Beljo 098 318 842 ili
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Jadranka Lui – 099 504 5114 Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

- polazak iz Zagreba autobusima u 5:30 sati

  ispred Koncertne dvorane Vatroslava

  Lisinskog - Trg Stjepana Radia 4
- cijena putovanja iz Zagreba, ukljuujui ruak,

  iznosi 150 kn, a ako ste se prijavili  za hodoaše i 

  na Zrin 05. rujna 2010. g. cijena oba puta je

  240,00 kn.

- uplate moete obaviti kod naših povjerenika ili

  u uredu Hrvatskog rtvoslovnog društva, Ilica

  36/I/dvorište, Zagreb, u etvrtak, 2. rujna od   

  15:00 do 20:00 sati ili eventualno u autobusu


Za prijave i daljnje informacije obratite se i/ili 
nazovite naše povjerenike:
Kata O. 01-4848-634, Monika P. 01-6526-378
Mile S. 098-281-744, Ante B. 01-4826-040
Josip M. 091-481-1367, uro K. 099-662-0417, Milan Z. 098-491-444

GOSPI: Upute za hodoasnike na Udbinu
Autor o. Draenko Tomi   
(20. 8. 2010. - D. T.) Odlukom Glavnog odbora za izgradnju Crkve hrvatskih muenika na Udbini proslava Dana hrvatskih muenika, odrava se prve subote iza Male Gospe. Znai, ove godine je to 11. rujna t. g. S radošu Vam ujedno javljamo da emo za ovaj dan upriliiti i blagoslov novoizgraene Crkve hrvatskih muenika. Budui da oekujemo vei broj hodoasnika, smatramo korisnim dati Vam sljedee upute i napomene. Ovdje moete pogledati upute za hodoasnike...
 
1.     Animirati na upama što vei broj vjernika, da se odazovu na proslavu i blagoslov crkve. Na vrijeme krenuti, kako ne bi zakasnili na glavno misno slavlje koje zapoinje u 11 sati na Udbini, prostoru ispred Crkve hrvatskih muenika. (Oni koji e doi ranije, moi e obaviti i pobonost krinog puta, s poetkom u 9,00 sati. Krini put kree od crkve Sv. Marka Groba uz padinu do mjesta slavlja na Udbini). Za informaciju dajemo na znanje, ako netko eli doi ranije, budui je crkva završena, da e se kao priprava na glavno slavlje, od srijede do petka odrati trodnevnica sa programom u poslijepodnevnim satima. Oni koji bi trebali noenje mogu se najaviti u neke od hotela ili motela u Korenici (Macola), Gospiu (Maki, Ana, Ante)  ili Graacu.
2.     Kod ulaza na Udbinu, s june i sjeverne strane, doekat e vas prepoznatljive osobe (osobe za informacije), obuene u prsluke uto bijele boje, sa grbom Biskupije, na poleini kao i prometna policija. Oni e vas usmjeravati prema mjestu parkiranja i dati ostale potrebne informacije.
3.     Svi autobusi, kao i osobni automobili s hodoasnicima, (osim nad/biskupa, predstavnika vlasti, sveenika, redovnika, redovnica, bogoslova, pjevaa, vjernika u narodnoj nošnji, invalida, novinara, snimatelja) parkiraju se na Krbavskom polju, kraj crkve Sv. Marka Groba, na prostoru koji e biti oznaen.
4.     Svi hodoasnici koji dou autobusima do 9.00 sati na mjesto parkiranja, kod crkve Sv. Marka Groba moi e obaviti pobonost krinog puta, koji zapoinje od istoimene crkve a završava na Udbini, kraj Crkve hrvatskih muenika, mjestu slavlja sv. mise. Hodoasnicima koji e obaviti pobonost krinog puta, dijelit e se liturgijski vodi  kod crkve sv. Marka Groba.
5.     Hodoasnici koji nisu u mogunosti obaviti pobonost krinog puta, (stariji, invalidi) neka saekaju kod crkve sv. Marka Groba.od kud e se autobusima «Autoprometa» Gospi ili kombijima prevesti na mjesto slavlja.  Ako ima više takvih osoba u autobusu neka ih vozai  prevezu do ulaza na Udbinu a zatim se vrate na parking.
6.     Svi autobusi ili osobni automobili, nakon 10.00 sati, prevest e svoje hodoasnike do blizine mjesta slavlja, kod ulaza na Udbinu, s pravca Plitvica, (kod ploe Udbina) i vratiti se na mjesto parkiranja na Krbavskom polju. Isto tako moe se dogovoriti s vozaem za povratak natrag.
7.     Nad/biskupi sa svojim tajnicima i predstavnici civilne i vojne vlasti imaju parking u dvorištu starakog doma. Suradnici u organizaciji imaju parking uz cestu ispod Starakog doma.
8.     Sveenici, redovnici, redovnice, novinari, snimatelji, pjevai, vjernici u narodnoj nošnji, imaju parking na Udbini, na nogometnom igralištu u pravcu osnovne škole «Kralja Tomislava». Invalidi imaju parking na prostoru ispred osnovne škole.
9.     Svim hodoasnicima preporuamo da sa sobom ponesu kišne kabanice u sluaju kiše, ili kape za sunce, jer sv. misa je na otvorenom.
10.   Nad/biskupi za sv. misu se oblae u kapelici Pastoralnog centra, sveenici, bogoslovi, sjemeništarci, oblae se u kripti Pastoralnog centra, i u procesiji kreu na mjesto slavlja. Nad/biskupi, animator slavlja, itai i posluitelji oltara (bogoslovi i sjemeništarci, ministranti koji su za to odreeni) dolaze na binu, svi drugi ostaju ispred bine, na mjestu odreenom za sveenike. Sveenici neka sa sobom ponesu albu i štolu crvene boje.
11.   Vjernici koji za to imaju uvjete, moi e se dva sata prije sv. mise ispovjediti kod crkve sv. Marka Groba i kod mjesta slavlja. Preporuamo da se u upama koji dan prije organizira pokorniko slavlje sa sv. ispovijedi, kako bi se na Udbini mogli ispovjediti oni koji nisu mogli u upi.
12.   Ministranti koji e doi s vjernicima, neka sa sobom ponesu odijela. Mjesto oblaenja je u holu Pastoralnog centra.
13.   Potaknuti vjernike koji imaju narodnu nošnju, da dou u narodnim nošnjama, takoer i društva koja imaju svoje uniforme. Njihovo mjesto bit e oznaeno u blizini oltara.
14.   Sve upe koje imaju svoje zastave neka ih ponesu sa sobom (za vrijeme sv. mise neka se spuste na zemlju kako ne bi zaklanjali pogled prema oltaru i pogled kod snimanja budui da e Hrvatska televizija prenositi sv. misu). Zastave i transparenti koji ne prilie ovom slavlju neka se ne nose. Policija e takve transparente zadrati na ulazu na prostor slavlja.
15.   Potaknuti vjernike da svojim prilogom u milostinji potpomau izgradnju i odravanje crkve. Prije sv. mise i nakon sv. mise, na istaknutim mjestima, bit e prigoda dati svoj dar za gradnju crkve. Takoer e u ponudi biti i kalendar hrvatskih muenika, (12 lisni i 1 lisni) i dr.
16.   Nakon sv. mise, biskupi, uzvanici, sveenici, redovnici, bogoslovi, sjemeništarci, pozvani su na okrjepu u dvoranu Pastoralnog centra na Udbini. Pjevai imaju okrepu takoer u Pastoralnom centru,  u prostoru muzeja.
17.   Vjernici hodoasnici imaju mogunost okrjepe na otvorenom kod ugostitelja na Udbini.
18.   U blizini mjesta slavlja i parkiranja bit e osigurana medicinska pomo. Takoer se moe dobiti i pitka voda.
19.   Sve ove, kao i ostale informacije, moete nai na web adresi gospic.hbk.hr ili na hr-mucenici.hr. Tu se nalaze i tekstovi o Krbavskoj bitci, kao i oni o povijesti nastanka, razvoju i završetku izgradnje Crkve hrvatskih muenika na Udbini i daljnjim planovima svetišta. Preporuamo da te tekstove «preuzmete« i itajui ih zgodno osmislite vrijeme putovanja.
20.   One koji ne e moi doi na Udbinu, (stariji, bolesni, invalidi i ostali) moete obavijestiti da e moi pratiti izravni prijenos sv. mise preko Hrvatske televizije.
21.   Voditelji hodoasnika koji dolaze autobusima, neka prijave broj hodoasnika organizacijskom Odboru za proslavu Dana hrvatskih muenika Gospiko-senjske biskupije, na tel. 053/746-400.

Cijenjeni voditelji i hodoasnici s ovim informacijama i uputama elimo Vam pomoi da se što bolje pripremite i organizirate za proslavu Dana hrvatskih muenika na Udbini o. g. Molimo Vas da ih se u tom smislu i pridravate na dobro svih hodoasnika. U išekivanju susreta na Udbini od srca Vas u Kristu pozdravljamo. Na vašemu putu neka vas prati zagovor hrvatskih muenika.

Odbor za proslavu
Dana hrvatskih muenika
na Udbini

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!