www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 31 Listopad 2020
 
 
APEL HRVATSKOJ UPRAVLJAKOJ ELITI ZA ZATITU TEMELJNIH NACIONALNIH PRAVA HRVATSKOG NARODA U RH!
Nedjelja, 19 Rujan 2010
U Pulu dolazi talijanski Šešelj !

U utorak 21. rujna 2010. e saborski zastupnik Furio Radin, u ulozi predsjednika Talijanske unije za Sloveniju i Hrvatsku, u Puli ugostiti talijanskog ‘reformiranog fašistu’ Gianfranca Finija! To je onaj isti Fini koji je, kao predsjednik neofašistikog MSI, u listopadu 1991. godine, uvjetovao talijansko priznanje neovisnosti Hrvatske i Slovenije : ‘…spremnošu Ljubljane i Zagreba da se ponovo postavi pitanje njihovih granica prema Italiji. Naša vanjska politika mora štititi nacionalne interese, a to danas znai prihvatiti dijalog sa svim stranama u jugoslavenskom sukobu da bi se vidjelo tko je od njih spreman priznati talijansko pravo na Istru, Rijeku i Dalmaciju.’ !?!?!? Godinu dana kasnije, 8.studenog 1992. godine isti taj Fini je na protestnom skupu koji se je odrao u Trstu pod sloganom ‘Protiv novog Osimskog sporazuma’ optuio tadašnjeg ministra vanjskih poslova Italije Colomba za izdaju talijanskih izbjeglica jer je tadašnja vlada Italije ‘donijela odluku o prenošenju vaenja potpisanih Osimskih sporazuma s nepostojeom dravom SFRJ na Republiku Sloveniju i Republiku Hrvatsku’! Tom prilikom Fini je otišao barkom do granice teritorijalnih voda sa Hrvatskom i bacio u more stotinjak boca s porukom : ‘Istro, Rijeko, Dalmacijo – vratit emo se!’. Njegova stranka MSI tada je zastupala poziciju da se kao ‘… prvo mora poništiti Osimski ugovor, vratiti Trstu ‘Zonu B’. Zatim…poništiti mirovni ugovor kojim je Italija izgubila Istru Rijeku i Zadar i konano zatraiti povrat Dalmacije …Naš prvi korak je autonomija Istre… gdje bi Talijani dobili vea prava od onih koje im daje Tuman …ako se ništa ne dogovorimo s Hrvatima …moramo traiti meunarodnu zaštitu Istre, Rijeke i Dalmacije…’! Fini je u ljeto 1991. godine otišao u posjet Beogradu gdje se je susreo sa Vojislavom Šešeljom i razgovarao o moguem ‘razgranienju’ Italije i Srbije u Dalmaciji. Ta dva lika sanjala su talijansko – srbijansku granicu u Dalmaciji!? Posljednjih nekoliko godina Fini je ‘evoluirao’ toliko da danas zastupa poziciju kako podruja koja su Talijani ‘…napustili tijekom i nakon Drugog svjetskog rata treba oivjeti novim dobom talijanstva…Te su zemlje dio baštine nacionalnog identiteta i tamo treba vratiti našu kulturu, vaše lijepo narjeje, sjeanje na domovinu …’! Gianfranco Fini danas je predsjednik Donjeg doma talijanskog parlamenta!

Furio Radin nije sluajno domain upravo takvom profilu talijanskog politiara, veliko talijanskom šovinisti i mrzitelju svega hrvatskog, ovaj gost je samo jedan u nizu njemu slinih koji se po Istri, Rijeci pa i Zadru šeu kako ih je volja i to još od prve polovice 90-tih godina! Inae Radin se u hrvatskoj javnosti predstavlja kao gorljivi ‘ljeviar’, borac protiv hrvatskog ‘nacionalizma’, podupiratelj ‘civilnog društva’, društva u kojem su Hrvati samo graani, a manjine uz to i pripadnici svojih nacija, zagovaratelj homoseksualnih prava, ‘pozitivne diskriminacije’ (!?) itd.! Istovremeno aktivno radi na ‘tihoj’ talijanizaciji Istre, ‘prima’ (i materijalno stimulira) u ‘Talijane’ one koji mu se jave da to ele postati, bez ikakvih kriterija (kao da je nacionalnost navijanje, do juer su bili za Dinamo od danas su za Hajduk!?)! Sve to lii na sprdainu, izrugivanje i ismijavanje drave u kojoj Furio Radin (jako dobro) i sigurno ivi! Talijana u Hrvatskoj ima oko 20.000, a meu njima je mnoštvo onih ‘Talijana’ koji su se ‘sjetili’ što su po nacionalnosti  tek posljednjih godina i to više iz mrnje prema samostalnoj Hrvatskoj (ili pak zbog nade da e imati lakšu mogunost zaposlenja u Italiji) nego li što se doista osjeaju Talijanima (mnogi ni ne znaju suvislo govoriti talijanski)!

Sramotno je za RH da taj cirkus sa nacionalnim manjinama dozvoljava i da njihova POLITIKA prava postaju jednom od DOMINANTNIH tema kojima se hrvatska politika DNEVNO bavi! Sramotno je za RH i to da dozvoljava derneke sa neofašistima koji dolaze k nama da ohrabre i potiu svoje sunarodnjake u mrnji prema zemlji u kojoj ive kao nacionalna manjina i to sa najveim pravima (i najskupljim) koje nacionalne manjine imaju igdje drugdje na kugli zemaljskoj! No, ne bismo bili sasvim objektivni kada ne bi pri tom spomenuli da i tzv.’meunarodna zajednica’ od Hrvatske trai takve standarde u pogledu ‘zaštite prava nacionalnih manjina’ koje nije (bi) niti jedna drava te iste ‘meunarodne zajednice’ (bila) sama spremna primjenjivati u svojoj zemlji! Niti jedna! Iza takve politike se zapravo skrivaju oni kojima nije u interesu stabilna Hrvatska i dugorona stabilnost zemljopisnog okruenja u kojem se ona nalazi! Upravljaka ‘elita’ u RH nema snage suprotstaviti se takvim ucjenama. Ona definitivno nije u stanju braniti temeljne interese zemlje i samo sluša naloge koji joj dolaze izvana. Upravljai Hrvatske ak nisu u stanju razlikovati stvarne pripadnike nacionalnih manjina od onih koji to nisu jer pripadaju njihovim matinim narodima! Tako svaki Srbijanac koji se iz Srbije ili BiH doselio posljednjih desetljea u RH postaje pripadnikom srpske nacionalne manjine što je apsurdno i naravno neprihvatljivo (tako bi svaki Hrvat koji je uzeo austrijsko dravljanstvo trebao postati Gradišanski Hrvat ili u Italiji Moliški…, a što naravno nije niti moe biti) !

Udruga ‘Dr. Ante Ciliga’ najodlunije prosvjeduje protiv politike Talijanske unije i njezinog predsjednika Furija Radina jer narušavaju i optereuju skladan suivot Hrvata i istarskih Talijana na prostoru I! Još jednom elimo istai kako je nuno depolitizirati rad udruga nacionalnih manjina i ZABRANITI njihove politike stranke te ih vratiti na podruje kulture gdje im je jedino opravdano mjesto djelovanja, te sukladno s time izmijeniti (revidirati) Ustavni zakon kojim se PREDSTAVNICIMA populacije, koja broji tek nešto više od 7 (sedam) posto sveukupnog stanovništva, zapravo omoguuje da POLITIKI I PROTUDEMOKRATSKI odluuju ak i o tome tko e u RH vladati!

Mi apeliramo na sve politike stranke, sindikate, udrugu poslodavaca, obrtnika, udruge branitelja, kulturne i športske udruge da se pridrue našem APELU (zahtjevu) kako bi se okonala ova poniavajua politika sukcesivne demontae demokracije u hrvatskoj dravi! Treba sprijeiti one koji su transmisija tuih interesa i koji ugroavaju temeljna prava i interese hrvatskog naroda i Republike Hrvatske kao njegove drave!

Za Udrugu ‘Dr. Ante Ciliga’
Ninoslav Mogorovi

Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!