www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 31 Listopad 2020
 
 
JAVNA TRIBINA U SINJU - ODNOS PREMA RTVAMA SVIH TOTALITARIZAMA I RATOVA 20. STOLJEA
etvrtak, 07 Listopad 2010
OBAVIJEST: Nadnevka 08. listopada 2010. godine odrat e se javna tribina u dvorani samostana udotvorne Gospe Sinjske s poetkom u 19,00 sati

NASLOV:
Odnos prema rtvama svih totalitarizama i ratova 20. stoljea


PREDAVA:
Ivica Relkovi, predsjednik Obiteljske stranke

SAETAK: 

Kako promatrati rtve bez omalovaavanja i dvostrukih mjerila. Manipulacije brojkama: i umanjivanje i uveavanje je u slubi omalovaavanja rtava. Zatajena grobišta partizanskih i komunistikih zloina Drugog svjetskog rata i poraa: moemo li napokon do rtava bez ideoloških utega? Zašto u Srbu nema spomenika nevinim rtvama - bi li on nekome smetao? Što o tome kae nekoliko Rezolucija Vijea Europe?

Što je prethodilo ratovima devedesetih na podruju bivše Jugoslavije? Jesu li poinitelji zloina samo oni koji su pucali puškom ili i oni koji su "pucali rijeima"? Treba li poštivati neki redoslijed procesuiranja poinitelja ili je svako suenje individualno i zasebno? Jesu li nakon rata rtve optereenje za suivot? Sije li se insistiranjem na rtvama novo sjeme razdora? Treba li ih zaboraviti i zaobilaziti radi budunosti?

Ivica Relkovi više je godina vodio projekt "Edukacijska udruga 1481" o istraivanju komunistikih zloina s kraja drugog svjetskog rata u Zagrebu i blioj okolici, te otkrio više masovnih grobnica, meu kojima i posljednju masovnu grobnicu otkrivenu i dijelom ekshumiranu na Gornjoj Kustošiji u sjeverozapadnom dijelu Zagreba.

Predmetna tribina odrava se u organizaciji Udruge obitelji s etvero i više djece Cetinskog kraja, Udruge Cjelovit ivot, Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata ogranak Sinj.

Kordinator  Organizacijskog odbora
Vedran Ivai
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!