www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 31 Listopad 2020
 
 
DAN NEOVISNOSTI - IVAN DOMAGOJ JAKLIN
Petak, 08 Listopad 2010
Varadin 7. listopada 2010.

Blagdan koji danas svaki ponosni sin i ker ove napaene Hrvatske s ponosom naziva Danom neovisnosti, one krvave 1991. godine bio je 8. dana mjeseca listopada. Samo dan ranije, neprijatelj je pokušao ubiti Oca Domovine i njegove najblie suradnike, kada je u ranim poslijepodnevnim satima raketirao Banske Dvore u Zagrebu. Premda kalendar agresora kasni za civilizacijskim kalendarom cijela dva tjedna, oito je napravio grubi previd ne itajui naš "normalni" kalendar. Vidio bi da je tog dana 7. listopada svetkovina Kraljice svete krunice, koju asti vjerni rod Hrvata. Taj spomendan na bitku kod Lepanta 1571. godine kada je i u molitvi krunice izvojevana pobjeda kršanske vojske nad turskom opasnošu koja je dolazila s Istoka.

A, one 1991. godine rat je u to vrijeme poetkom listopada bijesnio u cijeloj Hrvatskoj. Naši junaci, oni na prvim crtama obrane nosili su blagoslovljene krunice oko vrata, što do tada nije nigdje zabiljeeno u povijesti ratovanja. A, ona "pozadinska Hrvatska" u skloništima molila je Majku Mariju, Kraljicu krunice da sauva i spasi ovu nesretnu zemlju, na kojoj obitava Narod Hrvata ve 14 stoljea.

Nakon toga dana rat je još eše zaprijetio da nas izbriše kao narod i zemlju. I još je puno junaka palo za našu slobodu. Ali smo u to vrijeme vjerovali u sebe, ali i u zagovor Gospe.

Danas, skoro dvadeset godina poslije izgleda da više nemamo vjere u sebe. A, i pomo "odozgora" nam isto više nije potrebna. Naši junaci koji su nas vodili u pobjedu danas "ame u uzama" domaim i bjelosvjetskim. Obezglavljeni lutamo bespuima, umjetno stvorenima.

Ali, nismo još do kraja ponieni, dok ima još ono malo vjere. Vjere u Boga i Domovinu.

Poueni pozivom zadarskog nadbiskupa mons. elimira Puljia, prikljuimo se njegovu pozivu u "lanac" molitelja krunice koji ve nekoliko tjedana traje u Zadarskoj nadbiskupiji. Tamo svakoga tjedna moli se krunica u jednoj upi. Zapoelo je u Zadru, u katedrali sv. Stošije. A završiti e u Pakoštanama polovicom prosinca. Molimo za naše generale, molimo za našu Hrvatsku. Moda za one koji ne znaju tu molitvu Gospi pomogne svakodnevno moljenje uz Hrvatski katoliki radio u 22:00 sata.

Vjerujmo u udo. Kao 1991. i u zagovor Gospe - Kraljice svete krunice, iji je sponemdan upravo danas.

Drage moje Hrvatice, dragi Hrvati i svi vi dragi i dobri ljudi koji Hrvatsku osjeate svojom Domovinom, neka vam ovo moje skromno i iskreno razmišljanje bude moja estitka za naš sutrašnji blagdan - DAN NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE.

I, samo još jedno.

Ne zaboravite ve sada istaknuti na svojim domovima naš najdrai barjak hrvatski. 

Ivan Domagoj Jaklin

U Hrvatskoj slavi se 8. listopada i neradni je dan, jer je tog dana 1991. g. Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu dravnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.  (op. adm. portala)
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!