www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
BOINA ESTITIKA PAPINE PORUKE I NJEGOVA BLAGOSLOVA URBI ET ORBI NA HRT
Srijeda, 29 Prosinac 2010
Poštovani!

elimo Vam sretan Boi i blagoslovljenu Novu Godinu!

I ove smo se godine obradovali kad smo na Boi u podne slušali prijenos Papine poruke i njegova blagoslova Urbi et Orbi, te  njegovu boinu estitku upuenu na hrvatskom jeziku, nakon koje je slijedila estitka na slovenskom i potom na srpskom jeziku.
Moete tu Papinu estitku i ostale koje slijede uti ponovno na snimci na slubenoj Vatikanskoj web stranici:

http://www.youtube.com/user/vatican#p/a/u/2/gG00xblHVCw

Hrvatsku estitku pronai ete na 16,45 minuti

Na ovom linku  na You-tube-u nai ete istu Papinu estitku tono pozicioniranu na priblino vrijeme kad Papa izgovara  hrvatsku estitku.

http://www.youtube.com/watch?v=gG00xblHVCw&t=16m34s

I sada slijedi ono nevjerojatno. Kad smo sino na Boi u 19,30 otvorili naše tv-prijemnike da vidimo boini dnevnik prvo što smo vidjeli i uli bio je Papa koji upuuje boine estitke ali ovim redoslijedom:  najprije slovenski,  pa srpski i tek onda hrvatski !!!!!
O tome se moete i sami uvjeriti ako na web stranici HTV-a pogledate snimljeni boini veernji dnevnik. Evo vam linka:
http://www.hrt.hr/index.php?id=dnevnik
Svi oni koji su gledali na Boi u podne Papin Urbi et Orbi znaju da tim redoslijedom Papa nije upuivao svoje estitke nego da je to urednik HTV-ova dnevnika iz samo njemu poznatih razloga napravio najobiniju montau i podvalu koja se nikako ne moe nazvati sluajna niti se moe bilo ime opravdati.

Ovo je uvreda najprije za samoga Papu da se njegovim rijeima na ovakav nain manipulira i ujedno obmana i uvreda za sve hrvatske katolike.
Od kada papa upuuje svoje estitke na hrvatskom jeziku, a poelo je s Papom Ivanom Pavlom II. nikada se nije dogodilo da bi Papa estitao Boi najprije na srpskom pa tek onda na hrvatskom. Uvijek je bilo obratno.
Na ovu oitu podvalu HTV-a treba odmah, još danas reagirati. Ja sam to ve uinio.
Nazovite ovaj telefonski broj od HTV-a:
01 634 26 34
Kad vam se automat javi birajte 3 i na automatu snimite svoj protest. – Sve se to preslušava, to su mi potvrdili danas na HTV-u.
Bilo bi dobro da sutra tijekom radnog vremena još jednom nazovete, provjerite jesu li primili Vaš intervent  i da uivo prenesete svoj protest zaduenoj osobi.
Ne emo dopustiti da nam ova podvala HTV-a pokvari Boino raspoloenje, ali moramo reagirati, to nam nalae i istina i savjest!

Srdaan pozdrav

Za Postulaturu bl. Ivana Merza
o. Boidar Nagy, postulator
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!