www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
80 GODINA OD MUENIKE SMRTI DR. MILANA PL. UFFLAYA
Nedjelja, 20 Veljaa 2011

 18. veljae 2011. (petak) Velika dvorana Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb, u 12:00 sati. Akademija – mr. Darko Sagrak, prof. Z. Šeparovi: „80 godina od muenike smrti Dr. Milana pl. Šufflay“

 

prof. dr. Zvonimir Šeparovi o dr. MILANU ŠUFFLAYU

Predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva ukazao je na mueniku smrt ove velike hrvatske rtva dr Milana pl. Šufflaya, hrvatskog povjesniara, najveeg svjetskog albanologa XX. stoljea, poliglota i pisca. Bio je rtva politikog atentata iza kojeg je stajao kralj Aleksandar, srpske udruge i „Mlada Jugoslavija“. Njegova je temeljna postavka bila: „Balkanizacija je gora za moj narod od same smrti.
Zapadnjaki katoliki Hrvati nemaju  što traiti na pravoslavnom Balkanu“.

Ponor dvaju svjetova moe se preskoiti, ali se ne moe zatrpati. On je afirmirao hrvatski nacionalni interes za utemeljenje hrvatske drave, dokazao je autentinost, patnju i istinu o Albanskom narodu i ukazao je na ekspanzivnost srpske ideje. Zato je morao umrijeti od srpske ruke. Jer je bio beskompromisni Hrvat, jer je bio uenjak svjetskoga glasa, jer je bio vodei albanolog. Savjest Europe probudili su m tadanji najvei umovi - Albert Einstein i Heinrich Mann optubom, pred Meunarodnom ligom za ljudska prava, protiv apsolutistike vladavine kralja Srbije, kao i protiv uasa i strahota, što ih ta vladavina poinja nad hrvatskim narodom.

Dr. Milan pl. Šufflay bio je jedna od rtava velikosrpskog terora. Ubijen je jer je ljubio istinu kako o svom hrvatskom narodu tako i istinu za njemu srcu prirasli, dragi Albanski narod. Ubijen je jer je previše znao i jer je njego znanje i istina do koje je došao bila na putu velikosrpskim idejama.

U prepunoj Palai Matice hrvatske prof. Šeparovi je posebno pozdravio Zvonka Bušia koji je proveo više od 30 godina u najteim kaznionicama SAD (ukupno je iza zidova osam amerikih saveznih kaznionica proveo 32 godine).

 

Administrator portala HD-a

Fotografije: Oskar Šaruni


Izvor za YouTube: Oskar Šaruni - preporuujemo - pogledajte

http://www.youtube.com/watch?v=gkjsixbh4e0

http://www.youtube.com/watch?v=E5-sTC6NMCM
http://www.youtube.com/watch?v=gkjsixbh4e0 Zvonko Buši i prof. Zvonimir Šeparovi                                 enski zbor „Danica" - JEDNA JE HRVATSKA                         Darko Sagrak s prijateljima18. veljae 1931. - 18. veljae 2011.
Fotografija: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!