www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 04 Travanj 2020
 
 
SLOBODAN PRALJAK - ZNAM DA NISAM KRIV
Utorak, 22 Veljaa 2011

 

Praljak: Znam da nisam kriv

 

Slobodan Praljak, nekadašnji zapovjednik HVO-a, iskoristio je svojih pola sata u završnom obraanju Sudskom vijeu. Nisam kriv - Praljkove su rijei, koje je, znakovito, uputio samo predsjedatelju Sudskoga vijea, sucu Antonettiju, no ne i ostaloj dvojici sudaca.

Znam da nisam kriv, asni sue Antonetti, ako vaša presuda bude suprotna ovome zakljuku, ako spoznam pogrešku, izdravat u kaznu jer ste vi pravini, izjavio je Praljak. Rekao je kako je Hrvatska obuavala muslimanske vojnike, zbrinula izbjeglice, naoruavala Armiju BiH. Istaknuo je kako nikada u povijesti ratovanja jedan narod, Hrvati, nije tako pomagao drugi narod, muslimane, i kad su potonji okrenuli svoju vojsku protiv Hrvata.

Odgovarajui Tuiteljstvu koje je usporedilo njega i Hermanna Goeringa, Praljak kae kako je ovaj Goering-Praljak smještao muslimane u svoju vikendicu i stan, štitio vojnike JNA te cestom spasa slao muslimane u takvu, 'Goeringovu Hrvatsku'. To je i njegov odgovor na tezu o tzv. udruenom zloinakom pothvatu, koji Tuiteljstvo usporeuje s holokaustom.

Upitna je pravednost ovoga Suda, rekao je Praljak, kad isti zakoni ne vrijede za mene i za Amerikance.

Sedam godina boravka u haškom pritvoru Slobodan Praljak završio je jednostavnim rijeima - Nisam kriv, a ako bude suprotno, bit u u zatvoru samo zato što je Sud sila.


Nakon Praljka završne rijei poela je izvoditi obrana generala Milivoja Petkovia, Praljkova prethodnika na mjestu zapovjednika Glavnog stoera HVO-a.

 

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=105919&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=e257dca1f9

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!