www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 05 Srpanj 2020
 
 
PISMO AMNESTY INTERNATIONAL
Srijeda, 02 Oujak 2011
Poštovani gospodine Cura, poštovano uredništvo HINE,

upravo sam dobio pismo Amnesty International
(AI) kojeg Vam prosljeujem a u kojem stoji (prevedeno na brzinu)

Zahvaljujemo na pismu AI u kojem ste izrazili zabrinutost za prava g. Tihomira Purde za vrijeme njegova pritvaranja u BiH u odnosu na ekstradiciju Srbiji za optubu za ratne zloine.
AI je usko povezana s ovim predmetom, i mi motrimo ispravnost postupanja u BiH. Mi se protivimo upotrebi dokaza dobivenih torturom u svim okolnostima i  mi se borimo od našega osnutka za prava rtava torture.
Mi se takoer trudimo da se sve navodne poinitelje ratnih zloina dovede pred lice pravde u postupku u skladu sa meunarodnim standardima pravednosti. U zemljama bivše Jugoslavije, mi smo osobito nastojali kod vlada da uine sve da im pravosudni sustav bude nezavisan od politikih ili drugih utjecaja i nezavisan.
U sluaju g. Tihomira Purde u sluaju njegova izruenja mi promatramo postupak koji se vodi protiv njega u BiH da li su doista profesionalni, nezavisni i nepristrani i da li su u skladu sa meunarodnim standardima
.

Molim ne ustruavajte se kontaktirati nas u sluaju da imate bilo koje dodatne informacije koje biste htjeli podijeliti s nama u odnosu na ovaj sluaj.

Srdaan pozdrav
Balkans team
AI, Internacionalni sekretarijat
London
fax + 44 207 956 1157
www.amnesty.org

NAPOMENA: Od SUDA BOSNE I HERCEGOVINE, SARAJEVO dobio sam danas dozvolu i sutra u u 13 sati u Zatvoru u Zenici, sresti Tihomira Purdu.
Veeras sam razgovarao i s našim ministrom gosp.Bošnjakoviem kojeg sam obavijestio o mojoj akciji prema Meunarodnoj amnestiji i o mom posjetu Tihomiru Purdi sutra u Zenici. Obeao sam da u ga obavijestiti o toj posjeti posebno o njegovu zdravstvenom stanju.

Naše tajništvo obavijestiti e našu javnosti i medije o ovim zbivanjima.

Srdaan pozdrav
dr. Zvonimir Šeparovi
 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!