www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
VESNA BOSANAC
Nedjelja, 06 Oujak 2011
Datum objave: 06.03.2011 10:04
Autor:  tportal.hr/Dalje.com/HTV

 Policija je potvrdila kako je nedavno obavila obavijesni razgovor s ravnateljicom vukovarske bolnice dr. Vesnom Bosanac zbog kaznene prijave iz Srbije zbog navodnog ratnog zloinaZbog nesavjesnog lijeenja ranjenika JNA te lošeg upravljanja vukovarskom bolnicom tijekom ratne 1991. godine. podignuta je i optunica i protiv pokojnog dr. Juraja Njavre. Glasnogovornik srbijanskoga Specijalnog suda za ratne zloine Bruno Vekari za HTV je to opovrgnuo. Kae da je rije o reviziji predmeta s beogradskoga Vojnog suda iz '92., za koje je dogovoreno da e se proslijediti hrvatskom Dravnom odvjetništvu na provjeru upravo kako bi se sprijeilo ponavljanje sluaja Purda.

'Na osnovu kaznene prijave koja je podnesena u Srbiji protiv Vesne Bosanac, Tuiteljstvo Srbije podiglo je optunicu protiv nje i poslali su je našem Dravnom odvjetništvu', rekao je Andrija Hebrang za portal
Dalje.com. Glasnogovornik MUP-a potvrdio je da je s Vesnom Bosanac obavljen obavijesni razgovor u proteklih mjesec dana.

'eka se da DORH sada donese odluku o tome hoe li prihvatiti optunicu protiv dr. Vesne Bosanac', kazao je Hebrang te dodao da je to ugroavanje suvereniteta Republike Hrvatske i nastavak agresije na Hrvatsku.

'Sve su to gluposti i neutemeljena naklapanja srpske strane koja ne elim posebno komentirati. Smatram da se radi o poznatim metodama KOS-a kojima je cilj izazvati zabrinutost i destabilizirati javnost. Cijela ta pria zapravo nije ništa novo jer sam za mogunost postojanja optunice ula još za vrijeme jednoga od mojih svjedoenja u Haagu kada su me htjeli sprijeiti da ne svjedoim. Koliko znam od 2009. godine postoji i Interpolova optunica protiv mene a prije nekih dva tjedna obavila sam i obavijesni razgovor u policiji. Pravo je pitanje zašto se baš sada izlazi sa tom optunicom u javnost i koji je cilj svega toga, rekla je Bosanac za
Veernji list.

Kae i da su lijenici i osoblje bolnice tijekom 1991. godine radili u iznimno teškim uvjetima, bez lijekova, vode, struje i pod stalnim granatiranjem, da je JNA sprjeavala evakuaciju ranjenika i dolazak humanitarne pomoi i lijekova a da sada Srbija protiv vukovarskih branitelja i lijenika podie optunice za ratne zloine.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!