www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
HRVATSKO RTVOSLOVNO DRUTVO PRIPREMA DVIJE KAZNENE PRIJAVE
Srijeda, 30 Oujak 2011
Hrvatsko rtvoslovno društvo priprema dvije kaznene prijave:

1. Protiv dr. Vojislava Stanimirovia za zloine u Vukovaru i
2. Protiv Budimira Lonara, zbog pokretanja postupka 1991. godine u Vijeu sigurnosti za  donošenje Rezolucije UN o embargu na oruje za bivšu Jugoslaviju, što je ostavilo Hrvatsku bez potrebnog oruja za pravednu i opravdanu obranu, a JNA i Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru) ostavila vojniki u pogledu naoruanja nadmonim u agresiji na Hrvatsku.

Danas objavljujemo dokaz za Stanimirovia, od Udruge Ante Starevi - Tovarnik pod naslovom „Vojislav Stanimirovi: Marijan je ratni zarobljenik, ja ga moram poredati i poslat u po njega“.

Prijava Slavice Popovi policiji za odvoenje supruga Marijana Popovia.

Vojislav Stanimirovi: Marijan je ratni zarobljenik, ja ga moram predati i poslat u po njega!           

Slavica Popovi davno je prijavila Vojislava Stanimirovia policiji za odvoenje supruga Marijana Popovia.

 Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirovi svjedoio je u petak na glavnoj raspravi za ratni zloin i genocid poinjen u Tovarniku. Rekao je da poznaje sve optuene, neki su mu i roaci, ali on ne zna što su radili za vrijeme rata, osim Jove Janjia, za kojeg nakon skoro 20 godina zna da je pucao u Marijana Popovia, što po svjedoenju Slavice Popovi ne odgovara istini.

Bivši zatoenik uro Dominikovi 11. veljae 2011. godine na sudu svjedoi da je upravo Vojislav Stanimirovi dolazio u „plavu sobu“ u kui dr. Cvejia, u prostoriju gdje su tukli zarobljene osobe. On je došao i utvrdio smrt Ante Markanovia, koji je umro od batina 1. listopada 1991. godine oko 8 sati. U svom svjedoenju, meutim, Stanimirovi iznosi da je njegova ena Leposava konstatirala smrt Ante Markanovia, dok je on nju vani ekao. Taj dan je deset ljudi odvedeno iz kue dr. Cvejia i svi su ubijeni. Govorio je o sluaju ranjenog hrvatskog branitelja Marijana  Popovia, te je pred sucem i odvjetnikom i ostalim nazonima, istaknuo da on s tim nema ništa.


Imamo informaciju od  Slavice  Popovi da su optueni Stevo Srdi i jedan vojnik iz Šida poetkom listopada odveli njenog supruga autom prema Ilai, istjerali ga van i pucali u njega, te  ga pogodili u predjelu vrata. Marijan se nakon toga ranjen dovukao do svoje obiteljske kue u Tovarniku. Supruga svjedoi da ga je nekoliko dana skrivala. Onda je došao Vojislav Stanimirovi, koji je u to vrijeme bio rezervni oficir JNA i „šef saniteta i glavni za zdravstvo za podruje zapadnog Srema“ i rekao: Slavice, gdje ti je Marijan, mi ga ve tri dana traimo, on je ratni zarobljenik, ja ga moram predati i poslat u po njega.

Slavica svjedoi da su poslije došla etvorica iz njihove milicije i odvezli njenog supruga ranjenog hrvatskog branitelja Marijana Popovia. Nakon odreenog vremena Ivan Pavleševi pronašao je mrtvo tijelo na njivi u blizini pravoslavnoga groblja i tu su ga mještani privremeno zakopali. Nakon progonstva 1997. godine Vladin Ured za zatoene i nestale na elu s pukovnikom Ivanom Grujiem, pokušao je pronai tijelo rtve Marijana Popovia, ali ga nije našao.Tijelo je u meuvremenu preseljeno na nepoznato mjesto, tako da i dan-danas obitelj ne zna gdje je tijelo i grob.

Za Udrugu dr. Ante Starevi – Tovarnik
Antun Ivankovi, predsjednik
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!