www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 07 Travanj 2020
 
 
SJEANJE NA IVANA BURIKA
etvrtak, 31 Oujak 2011
TOVARNIK - Povodom dvadesete obljetnice muenike smrti (1991.-2011.) tovarnikog upnika Ivana Burika u produkciji Udruge dr. Ante Starevia – Tovarnik snimljena je pjesma i spot pod nazivom "Sjeanje na Ivana Burika". Tekst za pjesmu napisala je Biljana Barkovi, uglazbio Zoran Goman, aranman za pjesmu potpisuje Toni Eterovi, a pjesmu izvodi Zoran Goman. Redatelj spota je Joakim Erdelji, a  sniman je u Tovarniku za ije su potrebe korišteni i arhivski snimci.

Pjesma i spot "Sjeanje na Ivana Burika" je nastavak trilogije o vl. Buriku - dokumentarni film "Muenik vl. Ivan Burik" redatelja Jakova Sedlara, roman "Burik" knjievnice Nevenke Neki te  knjige iste autorice "Svjedoci ivota i smrti Ivana Burika" koja je nedavno predstavljena hrvatskoj javnosti. "elimo i na ovaj nain kroz pjesmu i spot promicati lik i rtvu muenika vl. Ivana Burika te se iskreno nadamo da e se iznai naina da se i njega uzdigne na ast oltara jer je svojom muenikom smru i rtvom to zasluio", rekao je predsjednik Udruge dr. Ante Starevi – Tovarnik Antun Ivankovi. 

"Neobino sam sretan i zadovoljan što sam ovom pjesmom pridonio da se dozna istina o stradanjima u Domovinskom ratu pa tako i o jedinom muki ubijenom sveeniku Ivanu Buriku. Ovom pjesmom elim potaknuti sve one kojima je Hrvatska i domovina u srcu, da nikada ne zaborave na stradanja i patnju koju su proivjeli 1991. godine, a i ulogu Crkve i sveenika koji su bili uvijek uz i za hrvatski narod kada mu je bilo najtee", rekao je Goman. Snjeana Kraljevi

www.youtube.com/watchwatch?v=AUsH0inIrbQ&feature=youtube...
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!