www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 02 Travanj 2020
 
 
KOME TREBA SERI-JAL "RAT ZA DUBROVNIK"!
etvrtak, 31 Oujak 2011
Kome treba seri-jal 'Rat za Dubrovnik'?

 Uzaludno je bilo protestno pismo upueno odgovornima s 'naše kratko-vidnice':
„Traimo skidanje emisije s programa HTV-a i ispriku hrvatskim rtvama srpsko-crnogorskog etnikog divljanja nad Dubrovnikom, te suspenziju onih koji su donijeli odluku o emitiranju stranog izdajnikog, za Hrvatsku apsolutno neprihvatljivog programa“ – stoji u pismu dr. Zvonimira Šeparovia upuenog hrvatskoj javnosti.

Uzalud!

'YU-TELICA' i dalje 'vrti' taj bizarni, dokumentarni seri-jal a na kraju svake epizode autori, REI-SERI tog promidbenog uratka napominju kako suradnju pri njegovu snimanju, eto, nisu prihvatili Milo ukanovi (taj, navodni 'švercer cigareta' bio je i premijer CG 1991.g.) i Momir Bulatovi, predsjednik 'ekološke republike', Crne Gore, od 1990.-1998.godine.

Zašto su to odbili?

 Pa, jednostavno zato jer su i sami bili meu hordom barbara, pljakaša, palikua, kravo-kradljivaca i 'ekoloških' zagaivaa Juga Hrvatske; to je to, crnogorsko ojstvo i junaštvo.
'Naša yu-telica' nas više niim ne moe iznenaditi niti šokirati, no prikazivanje ovog seri-jala prešlo je svaku mjeru ljudskog razuma.
'Rat za Dubrovnik' RTV Crne Gore trebao bi se zvati barem adekvatnim imenom 'Divljako razaranje Dubrovnika', planirano u usijanim glavama velikosrpskih osvajaa kojima je Crna Gora bila tek poslušno orue u rukama za ostvarenje sna o Velikoj Srbiji; 'Srbija do Tokija'!?
Kome to Crnogorci prodaju 'muda pod bubrege' odnosno tko to ima obraza dozvoliti prikazivanje tog PP-smea na ovoj 'našoj javnoj kui'?

Evo prave istine:
Operacija blokade Dubrovnika bila je pomno planirana u vojnom kabinetu vojske Jugoslavije poznata pod kodnim imenom 'Ajkula'.
Sama operacija je dio velikog ratnog plana, koji je Kadijevieva JNA pokrenula nakon blokadi armijskih vojarni po Hrvatskoj s ciljem presijecanja Hrvatske na tri dijela i okupacije dijelova 'Krajine' gdje je ivjelo 'vjeno ugroeno' srpsko stanovništvo koji je poznat pod imenom
'Ram'.

Svatko pismen moe to i proitati u knjizi iji je autor upravo
ratni zloinac sa stalnim boravkom u Moskvi, Imoanin-Veljko Kadijevi:  'Moje vienje raspada', Politika- BEOGRAD, 1993.g.
Tko je naredio napad na Dubrovnik nije sasvim jasno a nije ni bitno.

U vremenima poslije rata tadašnje rukovodstvo Crne Gore pokušalo je na sve naine sa sebe skinuti odgovornost za razaranje Dubrovnika pa su esto govorili o 'nevoljkom sauesništvu' Crne Gore i njene vojne i politike vrhuške (Momir Bulatovi, Milo ukanovi, Svetozar Marovi, Branko Kosti... generali Pavle Strugar, Radomir Damjanovi, Radomir Eremija, Branko Stankovi... admirali Miodrag Joki, Milan Zec....i ina srbo-etnika bagra!).

Meutim, tadašnje izjave kao i ponašanje crnogorskog rukovodstva na elu s Bulatoviem i ukanoviem mogu se nazvati jedino ratnohuškakim i sasvim dragovoljnim a njihovo aktivno ueše u
'Ratu za Dubrovnik' to i potvruje!

Pa nisu oni išli na 'frontu' tek toliko, da svojim hrabrim etiima podignu borbeni moral!?
Posljedice tog, takozvanog 'Rata za Dubrovnik': Tijekom agresije na Dubrovnik poginulo je više od 300 hrvatskih branitelja i civila, 33 tisua ljudi moralo je napustiti svoje domove, a kroz srbo-crnogorske logore u Bilei i Morinju prošla su 423 zarobljenika s podruja Dubrovako-neretvanske upanije, od kojih je njih 292 bilo zatoeno u Morinju, a u Bilei 131. Od tortura i zlostavljanja u tim 'sabirnim centrima', prema rijeima predsjednika Udruge dubrovakih logoraša Zdenka Bulia, preminule su tri osobe, a od njihove razmjene, 12. prosinca 1991. i 1. srpnja 1992. godine, do danas je njih 56 umrlo od posljedica batinanja i psihikog terora doivljenih u Morinju i Bilei.

Upitajmo se: Kako to da nitko nije optuio ili nedajboe, osudio ideologe i poslušne sljedbenike Miloševieve osvajake i rušilake politike, Momira Bulatovia i Mila ukanovia?
Ili, kako to da 'rezolutni hrvatski' DORH nije pokrenuo njihov kazneni progon zbog ratn-og/ih zloina?

Ta, mi s Crnom Gorom nikad nismo ratovali, rei e 'naš' Stevica, 30.travnja 2004.g.!

damir kalafati
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!