www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 09 Travanj 2020
 
 
HSK - POVODOM PRESUDE GENERALIMA ANTI GOTOVINI IMLADENU MARKAU
Petak, 15 Travanj 2011
HRVATSKI SVJETSKI KONGRES
Hrvatskoj domovinskoj i inozemnoj javnosti,
povodom presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau

Evo, UN-tribunal u Haagu pokazao se još jednom kao javni „udrueni zloinaki poduhvat“ za neuvaavanje bitnih injenica, te za „ravnomjernu“ podjelu krivnje izmeu ratnih agresora i onih koji su od njih branili svoju domovinu i svoja ognjišta. Kao takav e zasigurno jednom u budunosti biti ocijenjen, ali za njegove rtve bit e to prekasno!

Dakle, što nama je sada initi?

Bez obzira na sve (ne)prilike: da su, kroz ove duge godine UN-tribunala u Haagu, lanovi hrvatskih Vlada i Sabora po svojoj obvezi ustrajno branili nedvojbene hrvatske interese i ljude pred meunarodnim centrima moi, da su hrvatski mediji istinoljubivo zastupali nedvojbene interese svoga naroda u ovom svijetu selektivno promicanih informacija iz centara interesnih sfera najmonijih, da su hrvatski intelektualci bili imalo hrabriji i organiziraniji, da su hrvatski kršani i njihovi predvoditelji dizali glas i molili kao zadnjih tjedana, da su, da su…, do ove nepravde i do nepravda koje e ona za sobom povui, ne bi ni došlo! Velika veina nabrojenih i inih, tek su poeli pomalo dizati glavu prema “Hrvatskoj trojci” u Haagu, kad je presuda bila ve napisana. >

Nevolja je k tomu, da su tuitelji i suci jedini ljudi koji su sebi zakonski osigurali pravo i na neistine, klevete, montirane dokaze, krive zakljuke i nemoralne politike interese, a  bez ikakvih kanjivih posljedica za sebe osobno. Uz to, ovi na UN-tribunalu u Haagu nerijetko znaju biti sluge sebinih interesa velikih sila.

Gotovo svi predvoditelji našega naroda pali su u ovom predmetu na popravni! Koliko je god hrvatski put u Europu neizostavan i koliko nam je god njime hoditi, nakon svih gorkih iskustava, zar uhodanom poltronstvu hrvatskih vlasti prema meunarodnoj zajednici ne bi stvarno trebao doi jednom kraj?!    


Ima li šanse za oporavak? Presuda dvojici naših generala nije pravomona, pa svima, posebno odgovornima i vodeima u našem narodu, skoncentrirati se na albeni postupak i konani pravorijek UN-tribunala. Takvog kakav jest, jer nad njim nema drugoga, osim onoga na Bojem sudu, a on je dalji od sunca! Osim toga, pred nama je i presuda „Hrvatskoj šestorci“...
Slutimo i znamo što e i kako e ponovno UN-tribunal, ali znamo li što emo mi sada, posebno znaju li to predvoditelji našega naroda, od civilnih do crkvenih poglavara??

Iz dosadašnjeg iskustva s hrvatskim vlastima, a naalost i s nasljednim mentalitetom velikog dijela hrvatskog naroda, ubrzo e se praktino zaboraviti ova strašna nepravda i uvreda  prema Domovinskom ratu,  stvaranju drave Hrvatske i ovim dotinim hrvatskim prvacima u Haagu i drugdje koji su predvodili njeno stvaranje. Uz njih e praktino ostati u svojoj muci samo njihove obitelji i prijatelji, a drugi e se uvui u poslovinu hrvatsku pasivnost i ravnodušje.

Stoga u ovoj opoj bespomonosti, poveajmo broj onih koji e razboritom rijeju i uinkovitim djelom stati i ostati uz njih!

Josip Ante Sovulj, predsjednik HSK-a        
Dr. fra Šimun Štio ori, glasnogovornik HSK-a

New York/Solothurn, 15. travnja 2011.
 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!