www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 02 Travanj 2020
 
 
CIVILIZIRANI SVIJET PRESUDIO SAM SEBI!
Petak, 15 Travanj 2011
“CIVILIZIRANI” SVIJET PRESUDIO SAM SEBI!

Najnoviju presudu Suda u Haagu besmisleno mi je komentirati. Pa o njoj ponajbolje govore naslovi mojih knjiga:
Sramotni sud u Haagu
, Stih, Zagreb, 2001.
Priznajem, Hrvat sam! Zagreb, 2005.
Zloinaki sud u Haagu
, Zagreb, 2008.

Sud je samo potvrdio da sam bio u pravu kada sam tim knjigama dao te naslove.
Drugim rijeima nisu osudili hrvatske junake, ve sami sebe.
O hrvatskim politiarima koji su im u tome pomogli, takoer ne treba trošiti rijei. O njima ponajbolje govori naslov knjige:
J. Peari i M. Kovaevi, Kraj vremena veleizdajnika?, Zagreb, 2009.
Zar sam narod na izborima nije dao odgovor na upitnik iz naslova? Veleizdajnicima je u Hrvatskoj danas mnogo mnogo bolje!
Zašto je to tako? Ne znam.

Moda bih razumio kada bi mi netko suvislo objasnio zašto sam bio pozvan da govorim na prosvjedu u Splitu prilikom uhienja generala Gotovine. Kada sam stigao u Split, nije mi dozvoljeno govoriti.  Evo tog govora, kojega nisu htjeli objaviti ni u „Hrvatskom listu”:

Neodrani govor akademika Josipa Pearia u Splitu 11. Prosinca 2005.

Oprostite mi, ali moram na poetku iskazati svoj ponos što su oni koji su najzasluniji što imamo svoju dravu - hrvatski branitelji - pozvali mene hrvatskog akademika da govorim na ovom velianstvenom skupu potpore najslavnijem hrvatskom generalu i vojskovoi Anti Gotovini.

Lisice na njegovim rukama su lisice na rukama svih Hrvata. To su lisice na ponosu i dostojanstvu hrvatskog naroda!

Mnogi se i danas pitaju: Kako je to mogue? Kako je mogue hapsiti i osuivati one koji su davali svoje ivote za slobodu svoga naroda i svoje domovine jer takvi su oduvijek bili najviše poštivani. Svugdje, i to ne samo u svom narodu. Na primjer, zapovjednik NATO-a, general Clarke, rekao je u Zagrebu 1998. godine, dakle iste godine kada su se u Haagu poeli interesirati za generala Gotovinu:

"Znadete, jako cijenim vaše oruane snage, ak sam bio veliki oboavatelj general-pukovnika Gotovine u njegovim operacijama prije nekoliko godina."

Zato je reakcija Oca hrvatske drave akademika Franje Tumana na zahtjev iz Haaga u svezi s generalom Gotovinom bila je reakcija voe jednog ponosnog i dostojanstvenog naroda:

Vlada tada trai od Vijea sigurnosti da odgovori moe li sud koji je osnovalo Vijee sigurnosti procesuirati vojne akcije koje je isto to Vijee sigurnosti u dvije svoje rezolucije oglasilo legitimnima, dozvoljenima i oslobodilakima, tj. moe li se dogoditi presedan da jedna oslobodilaka akcija i njezina oslobodilaka vojska odgovaraju, za oslobaanje okupiranog dijela svoje zemlje! Vijee sigurnosti nikada nije odgovorilo hrvatskoj Vladi i sukladno tome u vrijeme Tumanove vlasti ni jedan hrvatski general nije bio procesuiran.


Tuman - najvei dravnik s kraja dvadesetog stoljea - morao je uiti Vijee sigurnosti nešto tako oito.

Problem je u tome što Hrvatski domovinski rat nije samo velikosrpska agresija, nego su u toj agresiji i izravno i neizravno sudjelovale i najmonije drave tzv. demokratskog svijeta.

Izgubivši rat protiv Hrvatske vojske, svjetski monici su se okrenuli onom o emu je davno pisao kineski filozof i pisac Sun Tsu:

  "
Najvea umjetnost je slomiti otpor neprijatelja bez borbe na bojnom polju. Samo indirektna metoda moe jamiti pravu pobjedu (...) Iskoristite rad najniih i najodvratnijih ljudi. Širite nejedinstvo i svae meu graanima neprijateljske zemlje (...) Poništavajte sve vrednote. Budite velikodušni s ponudama i poklonima da biste kupili informacije i ortake. Svugdje smjestite svoje ljude. Nemojte štedjeti ni u novcu, ni u obeanjima, jer to donosi visoke kamate."

A ljudi koje je Sun Tsu opisao kao najnie i najodvratnije ima u Hrvatskoj puno. Na to su nas upozoravali i Šenoa i Matoš i Šegedin i Tuman.

"Treejanuarska" vlast poinje s tzv. detumanizacijom, tj obraun s Tumanovim djelom koje je "milenijska srea Hrvata" kako ree akademik Novak. Poinje s obraunom sa svime što je hrvatsko, a u prvom redu s onim najvrednijim – onima koji su uz Tumana najzasluniji što imamo Hrvatsku: hrvatskim braniteljima i ratnim ministrom Gojkom Šuškom.

Ta vlast omoguava podizanje optunice protiv generala Gotovine, optunice koju su zajedno sastavili predstavnici poraenih strana u vojnom dijelu Domovinskog rata: Carla del Ponte ispred poraenih svjetskih monika i Savo Štrbac ispred poraene velikosrpske soldateske. Vijee sigurnosti, koje je svojim embargom na uvoz oruja tj. oduzimanjem hrvatskom narodu pravo na samoobranu sve to oduševljeno pozdravlja izjednaavajui heroja obrambenog rata s onima koji su vršili genocid u BiH, a koje su svjetski monici nagradili dajui im dravu u dravi.

Ali detumanizacija, a time i slanje hrvatskih generala u Haag nije mogla uspjeti sve dok je dravotvorni dio hrvatskog naroda bio jedinstven. Svjetskim monicima je bila neophodna detumanizacija HDZ-a.

I stvoren je današnji HDZ. Pitam Vas:
"Ima li razlike izmeu Sanadera i Mesia?"
U stvari to je naslov moga teksta objavljenog u srpnju 2003., dakle prije dolaska ovog HDZ-a na vlast. Moj odgovor je dan u podnaslovu:
"Mesi je uzor Sanaderu!"
Tek takav podoban HDZ mogao je po svjetskim monicima doi na vlast. I to sam predvidio reenicom:
"Kad gazda mijenja slugu, uvijek nae boljeg slugu!"

Ono što nije mogao sluga Raan, mogao je bolji sluga – Sanader. Sanaderova vlast izravno sudjeluje u hvatanju generala Gotovine. Izravno sudjeluje u stavljanju lisaca na ponos i na dostojanstvo našeg naroda.
A lisice na rukama našeg generala Gotovine oznaile su ulazak u posljednju fazu Domovinskog rata.

Sadašnje vlasti nam kau kako im trebamo dati povjerenje jer znaju što treba initi da bi se obranila istina o Domovinskom ratu i kako na tome ve rade.

Crkva u Hrvata im – koliko ujemo vjeruje.

Moemo li i mi, a da ne zatraimo odgovore na neka jednostavna pitanja?

Zašto je obnovljeno suenje u Lori s obrazloenjem kako nije bilo omogueno srpskim ratnim zloincima da svjedoe protiv hrvatskih branitelja?

Zašto hrvatska vlast protuzakonito hapsi hrvatskog novinara Josipa Jovia, a Sanader protestira kada Sud donosi pravovaljanu presudu ideologu jugoslavenstva zbog kleveta, a koji pritom javno izjavljuje da nee poštivati odluke hrvatskog sudstva i time se otvoreno ruga hrvatskoj dravi?

Zašto se sudi u Haagu hrvatskim novinarima?

Zašto unato Deklaraciji o Domovinskom ratu, iz koje je razvidno da Hrvatska nije agresor na BiH, ni bivša ni sadašnja vlast nisu reagirale kada je u Haagu zbog toga Dario Kordi optuen i jedino zbog toga osuen na 25 godina. Hoe li braniti danas i generala Gotovinu tako kako su nas branili od lanih optubi za agresiju Hrvatske na BiH?

Hoe li Gotovinu braniti s onom hrabrošu koju su pokazali ne usuujui se zapaliti svijeu na grob Gotovininog ratnog ministra Gojka Šuška pa ak i na dan kada smo slavili desetu obljetnicu velianstvene "Oluje"?

Tko je iz vlasti falsificirao, tj. naredio falsificiranje Brijunskog transkripta i poslao ga Sudu u Haagu iz Ureda nedostojnog Tumanova nasljednika?>

Zašto je sadašnja vlast potvrdila da je oito falsificirani brijunski transkript vjerodostojan?

Kada ujemo odgovore na ova i slina pitanja tek tada emo znati eli li sadašnja vlast doista obraniti generala Gotovinu, Hrvatski domovinski rat i hrvatsku dravu. Ako ne dobijemo zadovoljavajue odgovore svako od tih pitanja ih optuuje, a onda nema dvojbe da su samo još bolje sluge onima koje smo pobijedili u oruanom ratu, a kojima samo trebaju osigurati konanu pobjedu.

Istina ima i nešto dobro u optunicama Suda u Haagu. Tim optunicama optueni smo izravno i svi mi. Svi mi smo dio "zloinake organizacije" na elu s Tumanom, Šuškom, Bobetkom, Gotovinom, Kordiem, Praljkom... A priznat ete – lijepo je biti u tom društvu. Hvala Sudu u Haagu i svima koji ga podravaju što imaju tako visoko mišljenje o nama. Duboko alimo što nas sve ne moe pozvati u Haag, ve samo ponajbolje meu nama, iako bi to eljeli i mi i oni.

Hvala Ti generale Gotovina što si svojom rtvom odgodio završnu operaciju u Domovinskom ratu. Nadam se da si dao dovoljno vremena našim ljudima da shvate pred kakvom pogibelji se nalazi naša drava. ele je proglasiti dravom nastalom na zloinu, a zna se da takva drava ne moe postojati. Pobijedio si generale u svim bitkama. Sigurno eš, zajedno sa svojim narodom, pobijediti i u ovoj!

Zašto sam generalima i drugim braniteljima u Splitu tada bio nepodoban?

Je li odgovor jednostavan: Pa i oni su dio mog hrvatskog naroda o kome Thompson pjeva:

Juer gledam sliku naroda
baca cvijee po herojima
a ve sutra pobjednike sude
prodaše ih za Judine škude
(Kletva kralja Zvonimira)!

Akademik Josip Peari
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!