www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 11 Kolovoz 2020
 
 
HRVAT TRPI ZA HRVATE I HRVATSKU - FRA ZLATKO PEHAR
Petak, 15 Travanj 2011


MUENIŠTVO JE DAR BOJI AKO GA SE S LJUBAVLJU PRIHVATI
HRVATI SU TO S LJUBAVLJU UINILI ZA SPAS HRVATSKE
HRVAT  TRPI  ZA  HRVATE  I  HRVATSKU

I zato s Isusovom mukom na kriu i Njegovim ponienjem sjedinjavam bol i ponienje hrvatskog naroda.

Uskrs je nedvojbeno zadnja toka napaenih i cijelog ovjeanstva, osim onih koji se sami iskljue.

Nikada nam Raspeti nije bio blii nego danas…..

CVJETNICA – 2011.
Salzburg, 15.04.2011.

Na „alosni petak“, 15.04.2011. samozvani svjetski monici nastavili su izrugivanjem pravde zlonamjernom presudom nad hrvatskim narodom, koja je svoje javno uporište utemeljila u rimskom slubeniku Pilatu.

Na lane optube, nasiljem nad  pravnim propisima i osobnom upozorenju vlastite supruge, Pilat, usprkos utvrenoj Isusovoj nevinosti , nakon izreene osuujue presude , oprao je samo ruke i time utro put svim tzv. sluiteljima prava i djeliteljima svjetske pravde, da „mirne“ savjesti mogu initi zlonamjerno nasilje nad pravdom i nevinim ovjekom.

Presudu Isusu, zbog dobra koja je inio svom narodu i svima koji su mu dali povjerenje, zatraili su politiki i vjerski slubenici idovskog naroda. Izdajnika su potkupili da bi u svojoj namjeri uspjeli: dali su mu trideset srebrnjaka. Za srebro Juda izdaje Sina Bojega, svoga uitelja.

Isus je postao rtvom interesa vjerskih i svjetovnih monika samo zato što je svojim javnim djelovanjem: rijeju i inom stao na stranu ponienoga, porobljenoga, ugnjetenoga ovjeka; što je stao na stranu Istine.

Pilatova presuda ovjeku Istine sramno je nastavila svoj put kroz dvije tisuljetnu povijest, da bi se po haškom sudu nastavila u treem tisuljeu neskriveno rugati pravu i pravdi u koje su ponieni još uvijek imali povjerenje.

Povodom presude hrvatskim generalima moemo danas postaviti upitnim cjelokupni rad suda u njegovu dobronamjernost, pravinost i vjerodostojnost.

ICTY je sastavni dio Vijea sigurnosti Ujedinjenih naroda koji u svome temelju imaju Deklaraciju o ljudskim pravima po kojoj je svakom narodu zajameno pravo na ivot, njegovo dostojanstvo i njegov ivotni prostor, što je „naravno pravo narodâ. Stoga su ini koji se svjesno protive tim naelima kao i zapovijedi koje te ine nalau zloini pa ni slijepa poslušnost ne moe ispriati one koji ih izvršavaju“ (GS 79).

„Vašom je presudom to pravo uskraeno tisuama pobijenih u Vukovaru 1991. u bezrazlonoj srpskoj teroristikoj agresiji na ovaj grad i njegov narod, a osloboeni su ili neprimjereno kanjeni oni koji su te zloine protiv ovještva poinili“, kazao sam 2007. u Haagu.

Haški sud je suprotno od spaljenog, pobijenog, porušenog i deportiranog Vukovara, progovorio o jednoj civilnoj rtvi u Kninu – zlonamjerno zaboravljajui petogodišnji teror nad stotinama Hrvata  - na muenja, protjerivanja i ubojstva Hrvata, a  za koju bi cijela hrvatska obrana donijela „udrueni zloinaki plan“;  osuujui pravo na obranu teritorija i hrvatskog naroda kojemu je to bilo pet godina na najbrutalniji nain oteto, Haag ozakonjuje terorizam, otimainu, progon i ubijanje hrvatskoga naroda.

„Staro moralno naelo, koje svoje uporište ima u naravnom zakonu svakog ljudskog bia: Pravda je temelj mira – mir je djelo pravde (Iz 32,7), nakon Vaše presude „vukovarskoj trojci“, dovedeno je u pitanje za budue meunarodne pravne postavke i odredbe, koje nee više u krivinim postupcima traiti istinu, moralnost i dobru namjeru, ve e se ravnati po prohtjevima pojedinaca ili politikih skupina, a sve na meunarodnom podruju pravde.“

idovski prvaci su za presudu Isusu iskoristili stranca – Rimljanina Pilata. Današnji hrvatski vlastodršci svih boja – drugaije ih se ne moe niti nazvati, ve dvadesetak godina izruuju hrvatsku Istinu u ruke strancu, utauju svoje nezasitne prohtjeve zveckanjem srebrne krvarine, viui u zboru: Raspni. Pravda je stavljena pod opanak kako bi se na njoj iivljavali oni koji su po cijelom svijetu sijali zlo otimajui osnovno pravo narodima na prostor i dravu i stavljajui ih pod svoju kolonijalnu izmu.

„Podvrgavanjem pravde zakonu sile, pravda je stavljena izvan snage zakona, a time je postala ranjiva. Takva pravda ne moe doprinijet miru nigdje u svijetu, posebno ne na ovim podrujima. Zato u punoj moralnoj odgovornosti tvrdimo da je Vašom presudom teško povrijeena istina i pravda. Samim time ste ICTY stavili izvan snage zakona.

Poštujui ICTY kao meunarodnu instituciju, traimo da se isprave nepravedne presude, da se u krivinim postupcima ne ranjavaju više oni koji su slomljeni pogubljenjem svojih voljenih, da se  poštuju sve pravne norme, ne izbjegava istina i da se zakon stavi u slubu ljubavi pravde i istine.  Traimo obnovu krivinog postupka prema poiniteljima svih stravinih zloina, genocidnog pogubljenja teških ranjenika, hrvatskih branitelja i civila, progona sveg nesrpskog stanovništva i razaranja grada Vukovara 1991.“, kazao sam 2007. u Haagu.

Danas to više ne mogu u cijelosti ponoviti, jer savjest mi ne da; kako mogu neku politiku zlonamjernu tvorevinu, koja izbjegava istinu, odbacuje sve što se proturjei ve napisanoj presudi, nazvati meunarodnim sudom pravde?

Isusovi tuitelji i presuditelj su se zadovoljili Njegovom smru. Bojali su se Njegove Rijei kojom moe „sagraditi hram u tri dana“ pa navaljuju plou straha na Njegov grob i postavljaju mu meunarodnu – rimsku strau. Ubili su Isusa a otvorili put uskrsnua Kristu. Njihov se zastor povijesti razderao na dva dijela i na taj nain oznaio vjekovni kraj nasilnicima u Ime Pravde.  Zoru Isusovog uskrsnua s nikakvim meunarodnim i  domaim izdajicama nisu uspjeli zaustaviti. Zora uskrsnua je svanula hrvatskom narodu. Vjera nas naša spašava – ostalo nam je ono drugo: „Idi i ne griješi više!“

Veliki tjedan Muke Isusove nam je zapoeo „alosnim petkom“.  Ustrajnošu i vjerom moemo nadvladati sva zla: i ovo haško koje e se samo u sebi srušiti, jer svoju pravdu na pijesku i ivom blatu lai sagradiše. Naša je stijena Krist. Kri Njegov nam je snaga. Razapeta je istina na nama. Nosimo taj kri uzdignute glave: Uskrs se nee doivjeti u haškom podzemlju. Uskrs se ivi u hrvatskom srcu koje danas krvari. Mueništvo je sjeme vjere i poveznica Neba i Zemlje. Mueništvo je Boji dar, ako ga se s ljubavlju prihvati. Hrvatska je s ljubavlju to uinila za spas svoga naroda. I zato s Isusovom mukom na kriu i Njegovim ponienjem sjedinjavam bol i ponienje hrvatskog naroda. Uskrs je nedvojbeno zadnja toka napaenih i cijelog ovjeanstva, osim onih koji se sami iskljue.

Nikada nam Raspeti nije bio blii nego danas…

Fra ZLATKO ŠPEHAR
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!